Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copiii din grupul "De-a joaca" au avut succes la Bruxelles

In luna mai, la sediul NATO din Bruxelles au fost expuse citeva zeci de lucrari de pictura si grafica ale membrilor grupului "De-a joaca": Andrei si Bogdan Botos, Sandra Chirita, Laura Constantin, Daniela Diveica, Corina Orlea, Tudor si Bogdan Mosorescu, Andreea Frigioiu, Nusa Stanescu, Raluca Mitu, Luminita Pavel, Nona Patrascu. Coordonatorii grupului sint profesorii Virginia Sinpetru si Gheorghe Mosorescu.
Artistul plastic Gheorghe Mosorescu a povestit ca toata calatoria si vizita a fost impresionanta, ca au fost primiti foarte bine si ca majoritatea persoanelor care treceau prin holul sediului NATO se interesau de unde sint copiii, ce este cu ei, ce preocupari au. "Am fost foarte impresionati. Unele lucrari chiar s-au vindut la sume la care copiii nu se asteptau. O doamna, romanca, angajata acum ca arhitect la NATO, a fost foarte bucuroasa ca am realizat aceasta actiune, pentru ca asa se mai aude ceva bun si despre Romania, nu numai despre problemele noastre. Pentru citeva zile brailenii au fost ambasadorii culturali ai Romaniei" a explicat prof. Gheorghe Mosorescu. Grupul a fost primit acolo chiar de loctiitorul reprezentantului militar al Romaniei la NATO, care s-a ocupat de tot programul. Dupa cele citeva ore, cind copiii stateau in expozitie pentru a explica celor interesati ce este cu acele lucrari, vizitau diferite orase precum: Osten, Bruge, Aachen sau statiuni de la Marea Nordului.
Grupul "De-a joaca" a inceput activitatea plastica mai intensa in urma cu cinci ani si in fiecare vara merg in tabere de creatie prin tara in urma carora realizeaza lucrari ce sint expuse, de obicei, la Biblioteca Judeteana. Acum, lucrarile copiilor au fost expuse intii la sediul NATO din Bruxelles. Incepind cu 10 iunie, la Biblioteca Judeteana, aceste lucrari vor putea fi vazute si de braileni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii