Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copiii de aur de la «Bălcescu» au mai dat o lovitură

Lotul brăilean care a participat la Concursul Naţional Pluridisciplinar "Prosoft @ NT" a obţinut rezultate deosebite. Gabriel Moise, Alex Tatomir şi Andrei Radu sunt elevii care au compus lotul şi provin de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu".
Competiţia s-a desfăşurat în perioada 2 - 5 martie 2016, la Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ. Aceasta a fost structurată pe următoarele probe: interdisciplinară (matematică şi informatică), programare, matematică şi soft educaţional/pagini web.
Lotul judeţului Brăila a fost format din Gabriel Moise, Alex Tatomir şi Andrei Radu, toţi elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din municipiu. Elevii au fost pregătiţi la informatică de prof. Cristian Toncea, iar la matematică de prof. Iulian Danielescu.
La matematică individual, Gabriel Moise a obţinut premiul special, iar la secţiunea informatică-programare Alex Tatomir a reuşit să ia premiul I, cu punctaj maxim. La secţiunea informatică - soft educaţional, Andrei Radu a luat premiul III.
De altfel, Gabriel Moise şi Alex Tatomir nu sunt la prima participare. Aceştia au obţinut premii şi la ediţia din 2015, iar la proba pe echipe au obţinut locul I. La anul, vor lăsa locurile "vacante" pentru alţi doritori, întrucât la concursul "Prosoft @ NT" au voie să participe doar elevii din clasele a IX-a şi a X-a.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii