Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copii braileni merg in vizita la Episcopia Husiului

La sfirsitul saptaminii, cadrele si prescolarii de la Gradinita nr. 39 vor pleca intr-o excursie educativa in judetul Vaslui, unde vor vizita doua manastiri. Plimbarea face parte dintr-un proiect national derulat in parteneriat cu Episcopia Husiului si cu scoli si gradinite din Vaslui, Birlad, Iasi, Braila, Bucuresti si Caras Severin, ce are ca tema religia, in contextul vremurilor de astazi in care ispitele sint la tot pasul.
Proiectul se desfasoara in perioada aprilie 2008 - iunie 2009 si se adreseaza atit copiilor din fiecare unitate implicata, cit si parintilor si cadrelor didactice. Printre obiectivele urmarite se regasesc formarea virtutilor crestine si cultivarea comportamentului moral-religios, cunoasterea unor obiceiuri crestine specifice sarbatorilor religioase, familiarizarea cu arta religioasa si educarea atitudinii de toleranta intre copiii care apartin diferitelor confesiuni religioase. "Timpurile pe care le traim azi determina in multe familii neglijarea copilului, care reclama anumite conditii de viata si trebuinta de a-l creste in credinta, iubire de Dumnezeu si de aproapele sau, rugaciune si viata curata. In acest context a fost gindit si proiectul "Iisus in inima mea", demarat in preajma marii Sarbatori a Invierii Domnului, cu speranta ca lumina, pacea si iubirea sa invie sufletele noastre si ale copiilor, pe care cu daruire ii educam. Din calendarul de actiuni face parte si intilnirea din acest week-end, cu vizitarea a doua manastiri din Episcopia Husului", a precizat institutor Aurica Ionescu, directorul Gradinitei nr. 39 Braila.
Proiectul a debutat cu concursul de arta plastica "Suflet de copil", o expozitie realizata de toti copiii implicati, la Biblioteca Husi. In luna decembrie, el va continua cu realizarea scenetei "Nasterea Domnului", ce va fi prezentata in cadrul unui program artistic, urmind ca activitatile sa fie reluate in 2009. Printre ele se numara o intilnire cu preoti, o activitate umanitara derulata sub egida "Bucuria de a face daruri", organizata la un camin de batrini cu ocazia Pastelui si, in incheierea actiunilor, sarbatorirea copiilor care poarta numele Sfintilor Constantin si Elena. Proiectul va fi prezentat in comisii metodice si cercuri pedagogice, in timpul derularii sale urmind a fi realizate cd-uri, albume foto si expozitii.ntata in cadrul unui program artistic, urmind ca activitatile sa fie reluate in 2009.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii