Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copacii subrezi pun in pericol viata brailenilor

Odata cu inrautatirea vremii, copacii subrezi din municipiu incep din nou sa puna in pericol viata brailenilor. Ieri, citeva crengi groase ale unui plop din fata blocului 27 din cartierul Viziru au fost rupte de vintul puternic si s-au prabusit peste o masina, avariind-o serios. Stan Bianu, proprietarul autoturismului ne-a spus ca fiul sau, in virsta de 21 de ani, a fost pe punctul de a fi ranit de crengile cazute la pamint. "Baiatul se afla linga masina, iar cind a auzit trozniturile a fugit repede si s-a pus la adapost in casa scarii. A avut noroc ca a scapat, ca ar fi putut fi ranit foarte grav!", ne-a declarat Bianu.
El ne-a spus ca dintre toti plopii din fata blocului, trei sint foarte subrezi si reprezinta un pericol constant pentru locatari, in conditiile in care s-a mai intimplat sa cada crengi si sa avarieze geamurile unor apartamente de la parter. "Am facut de patru ori cerere la Primarie pentru taierea lor, dar fara nici un rezultat", ne-a mai spus proprietarul masinii avariate in urma incidentului de ieri.
Viceprimarul Daniela Vasioiu ne-a declarat, la scurt timp de la producerea evenimentului, ca ii este cunoscuta situatia de la blocul 27 din Viziru. "Acolo este un caz deosebit, in sensul ca spatiile dintre blocuri nu permit accesul unei macarale care sa serveasca la doborirea copacilor. Avind in vedere cele intimplate astazi, vom incerca sa gasim alte solutii, eventual prin angajarea unor alpinisti", ne-a spus Vasioiu.
Viceprimarul a remarcat si faptul ca plopii in cauza au fost curatati de coaja, de catre locatari, in speranta ca se vor usca si astfel vor fi taiati de municipalitate. "Aceasta nu este o solutie, fiindca odata cu uscarea copacilor, crengile se rup mai usor in bataia vintului. Vom stabili, impreuna cu autoritatile de mediu, un set de masuri impotriva celor care fac asemenea lucruri", ne-a mai spus viceprimarul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii