Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Convoi de 280 de camioane ruseşti pentru Ucraina

"Convoiul le va duce locuitorilor din estul Ucrainei aproximativ 2.000 de tone de material umanitar, colectat de către locuitori din Moscova şi din regiunea" capitalei, a declarat un reprezentant al administraţiei regiunii Moscova citat de agenţia RIA Novosti.
Niciun oficial rus contactat de AFP marţi dimineaţa nu a fost totuşi în măsură să comenteze informaţia cu privire la plecarea a 280 de camioane şi nici să confirme dacă este vorba despre ajutorul umanitar evocat cu o zi înainte de către Kremlin.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) nu a fost nici el în măsură, imediat, să comenteze cu privire la aceste informaţii.
Convoiul, care a pornit marţi dimineaţa de la periferia de sud-vest a Moscovei, după ce a fost binecuvântat de un preot ortodox potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă, se îndreaptă către frontiera dintre Rusia şi Ucraina, potrivit agenţiilor ruseşti RIA Novosti şi Tass.
Kievul suspectează Moscova că vrea, sub acoperirea unui asemenea ajutor, să sară în ajutorul rebelilor, vizaţi de mai multe săptămâni de o ofensivă ucraineană de amploare şi obligaţi să se retragă în ultimele două bastioane pe care le mai controlează, la Doneţk şi Lugansk.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii