Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Controlul marilor averi să înceapă cu Elena Udrea şi Sorin Blejnar

"PSD salută decizia luată de guvern de verificare a marilor averi. Este o măsură care, aplicată corect, ar duce la mai multă echitate în societate şi ar demonstra egalitatea în faţa legii. Pentru a fi cu adevărat o măsură eficientă, acest control ar trebui însă să înceapă chiar cu averile a două persoane care, până acum, au sfidat societatea: este vorba de Sorin Blejnar, şeful ANAF, care încă nu a clarificat acel episod legat de casa de 1 milion de euro, precum şi de Elena Udrea, care încearcă în prezent să păcălească o ţară întreagă cu privire la vânzarea către altcineva a unei datorii de milioane de euro. Dacă aceste controale vor începe cu aceste persoane, vom saluta acţiunea şi o vom susţine", se arată în comunicatul remis NewsIn.
Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a anunţat miercuri că Guvernul a decis înfiinţarea, în cadrul ANAF, a unei direcţii care se va ocupa de verificarea persoanelor cu averi foarte mari şi nedeclarate.
"S-a înfiinţat Direcţia de Verificări Fiscale care va avea ca obiect de activitate verificarea persoanelor cu averi foarte mari şi nedeclarate şi s-a mai aprobat realocarea de personal pentru Direcţia Generală de Mari Contribuabili", a explicat ministrul de Finanţe.
Executivul a decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.
În luna decembrie 2010, Guvernul a modificat Codul Fiscal astfel încât veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate cu 16%. "Pentru acele persoane fizice care nu-şi declară veniturile, adică sunt în situaţia să aibă venituri foarte mari şi impozite 0, averi foarte mari, dar fără să aibă venituri a căror impozitare să se fi făcut în mod legal, le transmit că nu pot să stea liniştiţi. Adică nu pot să aibă yachturi, vile şi îşi petrec vacanţele în locurile unde tarifele sunt extrem de mari, iar ei nu pot să justifice prin veniturile declarate", a spus atunci ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu
Guvernul a dispus înfiinţarea în cadrul ANAF a unui departament special pentru cercetarea cheltuielilor persoanelor care nu le pot justifica în raport cu veniturile, Codul Fiscal fiind modificat astfel încât să permită şi impozitarea veniturilor "de natură necunoscută".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii