Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Control la Spitalul Judeţean Brăila

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se numără printre cele 77 de unităţi medicale din ţară luate la bani de mărunţi, după scandalul decontărilor de la Spitalul de Arşi din capitală. Astfel, o echipă mixtă de reprezentanţi ai DSP şi ai CJAS Brăila a început, de luni, verificarea documentelor şi a serviciilor decontate la secţiile de chirurgie din spital, iar controalele se vor finaliza până pe 30 mai.
Controalele au demarat luni, secţiile de chirurgie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă fiind luate la bani mărunţi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Brăila. Aceste verificări vin ca urmare a scandalului legat de decontarea ilegală a silicoanelor de la Spitalul Clinic de Urgenţă şi Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti. Obiectivele echipelor de control vizează modalităţile de completare a foilor de către doctori, dar şi motivele ce stau la baza internării pacienţilor. Verificările se vor face până la sfârşitul acestei luni. "Din dispoziţia Ministerului Sănătăţii, începând cu 5 mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se derulează un control ce vizează activitatea secţiilor cu profil chirurgical", ne-a precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtatorul de cuvânt al DSP Brăila.
În paralel, în perioada 5-15 mai, unităţile sanitare cu paturi, ambulatoriile şi cabinetele medicale vor fi verificate de inspectorii DSP Brăila din punct de vedere al gestionării deşeurilor medicale şi menajere produse la nivelul fiecărei unităţi şi al respectării legislaţiei în domeniu, a mai precizat dr. Gavrilescu.

 
Categorie articol: 

Comentarii