Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Controale pe linia transporturilor de marfuri periculoase

In aceasta saptamina, transportatorii de marfuri periculoase aflati in trafic au trecut prin sita politistilor, care, impreuna cu Autoritatea Rutiera Romana, au organizat o actiune pentru a vedea daca se respecta prevederile legale. Controalele s-au desfasurat in zilele de miercuri si joi, in 20 de judete din tara, printre acestea figurind si Braila. Pe raza judetului nostru, lucratorii Serviciului Politiei Rutiere au controlat in trafic 20 de autovehicule care transportau marfuri periculoase, fiind aplicate 7 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 70.756 lei, fara a retinut vreun permis de conducere. De exemplu, in ziua de 29 octombrie, a fost depistat braileanul Vasilica B., de 32 de ani, care conducea autospeciala "Roman", pe DE 584, in afara municipiului, fara a avea atestatul ADR valabil pentru transport marfuri periculoase. Barbatul a primit o amenda in valoare de 2.000 lei in conformitate cu HG 1175/2007.
In urma controalelor desfasurate la nivelul celor 20 de judete, politistii rutieri au dat 613 amenzi in valoare totala de peste 380.517 de lei si au dispus, pentru deficiente grave, imobilizarea a 11 masini. Pe parcursul celor doua zile, au fost verificate 1.833 de autovehicule destinate transporturilor de marfuri periculoase.
Politistii au retinut 23 de permise de conducere pentru nerespectarea normelor rutiere si au retras 96 de certificate de inmatriculare. Cele 11 autovehicule au fost imobilizate pentru deficiente de natura a pune in pericol grav siguranta circulatiei, constatate atit in ceea ce priveste respectarea normelor impuse transportului marfurilor periculoase, cit si a perioadelor de conducere sau de odihna.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii