Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Controale ITM în pieţe şi restaurante. Amenzi de peste 100.000 de lei

* în perioada 26 octombrie - 5 noiembrie 2020, inspectorii de muncă au verificat aproape 130 de societăţi comerciale şi au aplicat 50 de sancţiuni * au fost vizate, cu precădere, terase, baruri şi restaurante, dar şi alte zone aglomerate - pieţe, târguri, marketuri şi supermarketuri

 

 

Controale ale inspectorilor de muncă brăileni pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

Potivit inspectorului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, în perioada 26 octombrie-1 noiembrie 2010, inspectorii de muncă, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Jandarmeriei, au desfăşurat mai multe acţiuni pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19). Controalele au vizat, în mod deosebit, unităţile economice unde există risc crescut de contaminare cu virusul SARS-COV2, respectiv terase, baruri şi restaurante.

Urmare a acestor acţiuni, au fost verificaţi 67 de angajatori care îşi desfăşoară activitatea în Brăila, Gradiştea, Suţeşti şi Ianca (controale de zi şi de noapte), iar pentru neregulile constatate în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 90.500 lei.

Printre neregulile constatate, amintim: neasigurarea triajului epidemiologic prin măsurarea temperaturii, neafişarea, la toate locurile de muncă, a regulilor de conduită obligatorie cu privire la prevenirea imbolnăvirilor cu SARS-COV-2, primirea la muncă fără încheierea contractului individual de muncă încheiat în formă scrisă, neevidenţierea timpului de muncă efectuat de salariaţi.

În perioada 2-5 noiembrie, inspectorii de muncă brăileni - însoţiţi de poliţişti şi jandarmi - au efectuat din nou controale, de data aceasta în zonele mai aglomerate ale oraşului - marketuri şi supermarketuri, terase, pieţe şi târguri.

"Cu această ocazie, inspectorii de muncă au verificat 61 de societăţi comerciale, cu privire la respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Totodată, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 13.000 de lei", ne-a precizat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii