Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Controale ITM în baruri, cluburi şi restaurante, cu zeci de sancţiuni

* inspectorii ITM au verificat 66 de angajatori din Municipiul Brăila şi au aplicat 37 de sancţiuni * controalele au vizat respectarea prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus

 

 

 

 

Ample acţiuni de control desfăşurate de inspectorii de muncă brăileni, în contextul generat de evoluţia situaţiei epidemiologice naţionale şi locale.

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, "luând în considerare necesitatea asigurării, în continuare, a unei protecţii adecvate împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS CoV-2, pentru asigurarea măsurilor de protecţie a angajatului, acţiunile de control din săptămâna 5-11 octombrie 2020 s-au desfăşurat cu prioritate pe verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19".

Prin acţiunile de control, îndrumare şi informare, precizează sursa citată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila a realizat nu numai o monitorizare constantă a stării de fapt din domeniile vizate, ci şi conştientizarea părţilor implicate în respectarea legislaţiei, cu precădere în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. Totodată, în îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, Inspectoratul Teritorial de Muncă a colaborat în mod constant cu autorităţile locale, cu reprezentanţii partenerilor sociali şi cu mass-media locală. În desfăşurarea acţiunilor de control, inspectorii de muncă au beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. 

În perioada menţionată mai sus, au fost verificaţi 66 de angajatori care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Municipiului Brăila, avand ca domenii de activitate restaurante, baruri, terase, cluburi. În urma controalelor ITM, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.500 lei. Totodată, pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru intrarea în legalitate. Acţiunile de control continuă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii