Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Controale de amploare la firmele care se ocupă cu transportul de lemne

poliţiştii de la Transporturi au luat la rând societăţile din mai multe judeţe, printre care şi Brăila, fiind confiscaţi aproape 200 mc de lemn

 

Nu mai este mult până la începerea sezonului rece, astfel că poliţiştii au început controalele la firmele care se ocupă cu transportul şI comercializarea materialului lemnos. Societăţile din Brăila nu au fost ocolite.

Poliţiştii de la Transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor cu material lemnos, în urma acţiunii fiind confiscaţi 180 de metri cubi – specia plop. În plus, 9 firme cu acest domeniu de activitate au fost sancţionate pentru nereguli privind transportul de material lemnos.

Acţiunea s-a desfăşurat timp de o săptămână, poliţiştii de la Transporturi din Constanţa şi Tulcea acţionând în zona fluviului Dunărea. În urma controalelor desfăşurate la 9 societăţi comerciale din localităţile Slobozia, Călăraşi, Brăila şi Cernavodă, au constatat nereguli privind transportul de material lemnos.

Firmele au fost sancţionate la legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, pentru transportul de materiale lemnoase ale căror caracteristici nu corespund cu cel puţin unul dintre elementele înscrise în avizul de însoţire. Valoarea amenzilor se ridică la 13.000 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii