Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contre la HC Dunărea pentru jucătoarea Elena Voicu

* conducătorii clubului au opinii diferite în privința menținerii contractului cu jucătoarea *președintele George Caranica a spus că restanțele financiare mari au determinat cinci jucătoare să-și depună memorii la FRH, printre care și Voicu, și că se fac eforturi pentru păstrarea ei în echipă * vicepreședintele Cătălin Iordache îl contrazice și afirmă că jucătoarea nu vrea să rămână, iar asta din cauza antrenorului Pera

 

 

Marți după amiază, în cadrul unei conferințe de presă, președintele clubului HC Dunărea, George Caranica a ținut să facă cunoscute problemele care au afectat gruparea sportivă brăileană după ce Curtea de Conturi nu a mai permis Primăriei Brăila să finanțeze handbalul feminin. Oficialul grupării sportive brăilene a precizat că din cauza lipsei de bani clubul nu a mai putut plăti salariile jucătoarelor, iar cinci dintre ele și-au depus memorii la Federația Română de Handbal, iar în respectivele documente semnatarele au specificat că vor atât banii cât și actele care să le declare libere de contract și să poată pleca la alte cluburi din țară. Primăria a câștigat în cele din urmă meciul cu inspectorii Curții de Conturi și a virat către club banii promiși. Mai departe, conducerea HC Dunărea a achitat salariile restante și a încercat să le convingă pe jucătoare să-și retragă memoriile depuse la FRH. Însă Cristina Nan, Lăcrămioara Stan și Elena Voicu au decis să meargă mai departe și să devină libere de contract. Clubul s-a despărțit deja de primele două jucătoare dar încearcă să o păstreze pe Voicu.

“Din cauza raportului făcut de Curtea de Conturi după verificările de la Primăria Brăila, aceasta nu ne-a mai virat banii promiși și astfel s-au înregistrat întârzieri foarte mari la plata salariilor. Situația s-a reglementat la finalul lunii decembrie dar era destul de târziu. Jucătoarele au acumulat din nou restanțe mari la plata drepturilor bănești și au depus memorii la FRH. Odată ce am primit banii s-a ajuns cu plățile la zi, însă trei dintre jucătoare nu au mai dorit să rămână. Cu cele două handbaliste Cristina Nan și Lăcrămioara Stan nu am ajuns la un consens și au plecat. Pe undeva, la fel se prezintă acum situația cu Elena Voicu. Într-o primă fază jucătoarea a fost declarată liberă de contract, însă noi am făcut apel la acea decizie și acum așteptăm verdictul. Între timp, am mai avut câteva runde de discuții cu Voicu și ne vom mai întâlni pentru că noi dorim ca această handbalistă să rămână la Brăila. Ea a spus că nu se poate înțelege cu antrenorul Florentin Pera și de aceea vrea să plece, dar eu sper că în urma unei discuții în trei, vom ajunge la o înțelegere. Elena Voicu mai are contract cu HC Dunărea și pentru sezonul 2018-2019 și ne dorim să rămână în continuare la noi. Vreau să subliniez faptul că în acest moment clubul nu mai are niciun fel de datorii la jucătoare și că ne dorim liniște ca să ne putem concentra doar pe latura sportivă, a declarat George Caranica, președintele HC Dunărea.

Prezent la conferința de presă, consilierul județean Cătălin Iordache și vicepreședinte al HC Dunărea, a spus că principalul motiv pentru care handbalistele vor să plece de la Brăila îl constituie modul de lucru al antrenorului Florentin Pera. Tot cu acest prilej, Iordache a făcut cunoscut faptul că la finalul lunii decembrie a făcut o adresă oficială către președintele HC Dunărea, în care cere ca suma de aproape 3 miliarde lei vechi, pe care clubul a plătit-o antrenorului Eugen Baștiurea, să fie recuperată de la Gheorghe Bunea Stancu, președintele de atunci al clubului de handbal, și de la membrii Consiliului Director de atunci, adică de la cei care după numai trei etape au decis să-l dea afară pe antrenorul Eugen Baștiurea.

“Fetele vor să plece pentru că nu se înțeleg cu antrenorul actual, cu metodele lui de pregătire. Acesta este adevărul! Iar din punctul meu de vedere șansele ca Voicu să rămână la Brăila sunt zero. Cât privește banii plătiți lui Baștiurea, ei trebuiesc recuperați de la cei care au semnat atunci destituirea antrenorului gălățean, adică de la Stancu și de la toți cei care au semnat atunci și care ulterior au produs o gaură de aproape 3 miliarde lei vechi în bugetul HC Dunărea”, a punctat Cătălin Iordache.

Per ansamblu însă ședința a fost una “incendiară”, deoarece șefii clubului s-au acuzat reciproc pe diverse teme, unele care nu au avut nicio legătură cu subiectul conferinței de presă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii