Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contractul pentru Centrul comunitar «Bunici şi nepoţi»

O firmă locală a fost desemnată câştigătoare a procedurii de achiziţie publică în legătură cu proiectul Realizarea Centrului Comunitar "Bunici şi nepoţi". Este vorba despre "Star P&G" aparţinând omului de afaceri Gheorghe Puşcaşu, companie care s-a bătut în oferte cu alte cinci firme interesate de acest contract. Potrivit anunţului de atribuire postat zilele acestea în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), contractul a avut o valoare estimată de aproape 3,4 milioane lei fără TVA, iar în final preţul de adjudecare a fost de 2,26 milioane lei (fără TVA), cu precizarea că unicul criteriu de atribuire a fost "preţul cel mai scăzut". Obiectul contractului îl reprezintă lucrări de consolidare, arhitectură, supraveghere şi cercetare arheologică, instalaţii electrice, sanitare, termice, climatizare, reţele alimentare cu apă, reţea canalizare, instalaţie gaze (inclusiv racordare la reţeaua de distribuire a gazelor naturale).
Potrivit celor mai recente date de bilanţ, firma "Star P&G" înfiinţată în 2011 cu obiect de activitate în domeniul "Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale", a realizat în 2013 o cifră de afaceri de peste 4,5 milioane lei, în final rezultând un profit modic de numai 4.053 lei, în scădere faţă de 2012 când profitul net raportat a fost de 0,2 milioane lei.
Proiectul Centru comunitar "Bunici şi Nepoţi" se înscrie într-un program finanţat din fonduri comunitare - Programul Operaţional Regional. De altfel în cursul lunii mai, anul curent, chiar vicepremierul Liviu Dragnea, aflat în vizită la Brăila, a semnat 6 contracte cu finanţare europeană, în valoare de peste 35 milioane lei, inclusiv cel pentru Centrul comunitar "Bunici şi nepoţi". Cu acea ocazie, oficialul a anunţat că municipiul Brăila va beneficia prin Programul Operaţional Regional de cel puţin 35 de milioane de euro. "În judeţul Brăila, pe POR, suntem la aproximativ 156 milioane de euro. Mă refer la proiectele care sunt în derulare. Este un judeţ care s-a pregătit foarte bine pentru absorbţia de fonduri europene, 156 milioane de euro înseamnă pentru dezvoltarea judeţului foarte mult", a declarat în luna mai Dragnea.
În afară de centrul "Bunici şi nepoţi" proiectele la care Brăila a primit undă verde sunt legate de modernizarea a 15 străzi, pe o lungime de 6,7 km; reabilitarea şi modernizarea celebrului Castel de Apă din Grădina Publică, unde va fi instalat un observator astronomic; extinderea şi amenajarea unui centru social, unde se va derula programul "After school" pentru 200 de persoane; renovarea a două imobile, unul cu 14 apartamente, iar altul cu 27 de apartamente, care vor fi transformate în locuinţe sociale.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii