Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contractul de privatizare a "Laminorul" va fi semnat saptamina viitoare

Finalizarea procesului de privatizare a SC "Laminorul" SA Braila este doar o chestiune de zile, a dat asigurari compartimentul de specialitate din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Asta, in conditiile in care la finele saptaminii trecute autoritatea a anuntat ca membrii Consiliului de Supraveghere si Indrumare al AVAS a mandatat comisia de negociere sa semneze contractul de privatizare pentru SC "Laminorul" SA Braila. In acest context sursa citata a apreciat ca aceasta ultima etapa va fi finalizata, in sensul semnarii contractului de vinzare-cumparare a pachetului majoritar de actiuni, pina la mijlocul saptaminii viitoare. "In sfirsit, ne vedem incununate de succes demersurile noastre din ultimul an, rastimp in care am fost alaturi de actualul ofertant, indiferent ca s-a chemat “Danscan” sau “Donau Commodities” si am avut o serie de interventii in sensul urgentarii procedurilor de privatizare. Am trimis la AVAS in cursul acestei zile (joi 6 iulie - n.r.) forma finala a acordului social intre sindicat si ofertant si asteptam semnarea contractului de privatizare, din informatiile pe care le detinem urmind ca partile sa se intilneasca cel mai probabil marti sau miercuri, saptamina viitoare", ne-a decarat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca.
Asa cum autoritatea a anuntat intr-un comunicat de presa,
societatea braileana va fi achizitionata de SC "Donau Commodities"
SRL Bucuresti, singura companie care a depus oferta pentru
cumpararea SC "Laminorul". Ofertantul va prelua "Laminorul" In cadrul unei tranzactii de peste 17,5 milioane euro, din care: 221.374, 37 euro - pretul pachetului de actiuni, 10 milioane euro investitii de dezvoltare, 6,5 milioane euro capital de lucru si 785.624 euro investitii de mediu.
Conform clauzelor contractuale, cumparatorul va face plata
pachetului de actiuni, integral, In termen de zece zile de la data
semnarii contractului, iar cele 6,5 milioane de euro investitii In
capital de lucru vor fi facute In termen de trei luni. Investitiile de
dezvoltare si cele de mediu vor fi realizare de cumparator In termen
de cinci ani de la semnarea contractului. Tot prin contractul de privatizare "Donau Commodities" va fi obligata sa pastreze, pe o perioada de cinci ani, Intreg personalul prezent In societate la data semnarii contractului, adica 537 de salariati, sa preia datoriile societatii In valoare de 29,5 milioane RON, sa diversifice productia societatii si sa nu Instraineze activele ce concura la realizarea obiectului principal de activitate. De asemenea, "Donau Commodities" s-a angajat In cadrul negocierilor, sub sanctiunea desfiintarii contractului de privatizare, sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat societatii, In cuantum de 95 miliarde ROL, In conformitate cu decizia Consiliului Concurentei care a calificat ca ilegal acest ajutor de stat si a dispus recuperarea lui de catre Autoritate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii