Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contractele de leasing trebuie declarate la Fisc

Persoanele fizice si juridice care au luat in leasing cladiri, terenuri sau masini, pina la data de 31 decembrie 2006, au obligatia sa depuna o declaratie fiscala la compartimentul de specialitate din cadrul administratiei publice locale, pina in ultima zi a lunii ianuarie, potrivit noilor norme metodologice de aplicarea a Codului Fiscal.
Impozitul pe cladiri datorat de persoanele juridice pe perioada de leasing financiar se determina pe baza valorii negociate intre parti, fara TVA. Daca in contractul de leasing suma este mentionata in valuta, valoarea impozitului se stabileste prin raportarea la cursul BNR din data efectuarii platii. Impozitul este platit de locatar, respectiv persoana care a contractat cladirea in leasing.
In cazul in care contractul inceteaza inainte de a ajunge la scadenta, impozitul este platit de locator, respectiv societatea de leasing. Pentru contractele incheiate pina in data de 31 decembrie 2006, persoanele fizice sau juridice care au semnat astfel de contracte au obligatia depunerii declaratiei fiscale privind impozitul datorat, pina la data de 31 ianuarie 2007. De asemenea, se ataseaza o copie a contractului de leasing. Aceleasi conditii sint stabilite si pentru contractele de leasing care au ca obiect terenurile sau masinile. In cazul masinilor, pentru contractele incheiate dupa data de 31 ianuarie 2007, locatarul - cel care a luat masina in acest sistem - are obligatia depunerii unei declaratii fiscale la administratia locala, o data cu copia contractului, in termen de 30 de zile de la data incheierii perioadei de leasing.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii