Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contrabandistul “Leca” vrea în libertate

condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, inculpatul Leca Gigi aşteaptă să fie lăsat în libertate şi a cerut liberarea condiţionată • la Judecătoria Brăila, condamnatul a primit veşti proaste la începutul acestei luni, unde i-a fost respinsă cererea, însă a formulat contestaţie •  în februarie 2018, brăileanul de 42 de ani  a fost prins cu 500 pachete cu ţigări din Republica Moldova, el fiind apoi condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare pentru contrabandă

 

Contrabandistul de ţigări Leca Gigi, condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, cere liberarea condiţionată. La începutul lunii octombrie, la Judecătoria Brăila, condamnatul a primit veşti proaste. Instanţa i-a respins cererea, însă  a formulat contestaţie şi dosarul a ajuns la Tribunalul Brăila unde urmează să se ia decizia finală.

În februarie 2018, brăileanul de 42 de ani  a fost prins cu 500 pachete cu ţigări din Republica Moldova, el fiind apoi condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare pentru contrabandă. El mai avea şi o pedeapsă cu suspendare, tot pentru contrabandă cu ţigări, ceea ce l-a costat. “Respinge cererea de liberare formulată de Leca Gigi şi fixează termen de reiterare cerere la două luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Brăila în data de 7 octombrie. După formularea contestaţiei, cauza a ajuns la Tribunalul Brăila, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 8 noiembrie.

Reamintim că, în dimineaţa zilei de 17 februarie, poliţiştii l-au depistat pe un brăilean de 42 de ani care avea în autoturism 500 pachete cu ţigări din Republica Moldova. Era vorba despre Gigi Leca, care a fost prins cu ţigările de contrabandă în cartierul Vidin, fiind lăsat fără marfă. El a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendare, pentru contrabandă cu ţigări, în 2016, iar când a fost prins din nou cu ţigările de contrabandă în maşină era în perioada de încercare, aceasta fiind de 2 ani. Potrivit legii, pedeapsa cu suspendare se transformă în pedeapsă cu executare, faţă de condamnatul care comite altă infracţiune în perioada de încercare. Oricum, după depistare, faţă de contrabandistul Leca s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, el fiind încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Inculpatul a fost condamnat, în septembrie 2018, când a primit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă săvârşită la data de 17 februarie 2018. Instanţa a revocat suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală a Judecătoriei Brăila în aprilie 2017. “Dispune contopirea pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată prin prezenta hotărâre cu pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală a Judecătoriei Brăila, urmând ca inculpatul Leca Gigi să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, sporită cu 4 luni închisoare, în total urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 1 an şi 10 luni închisoare”, au stabilit magistraţii.

Inculpatul a formulat apel, iar la instanţa superioară el a rămas cu pedeapsa de

1 an şi 3 luni şi 20 de zile închisoare, condamnarea finală fiind aplicată în februarie 2019.
Categorie articol: 

Comentarii