Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contrabandist dibuit în urma unei perchezţii domiciliare

După câteva luni de anchetă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Costică-Ionel Gurgu, în vârstă de 51 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă (art. 270 din Legea nr. 86/2006 republicată). Acuzarea precizează că, în ziua de 12 martie 2014, Gurgu "a fost depistat deţinând 1.269 pachete de ţigări (25.380 ţigarete) despre care cunoştea că provin din contrabandă, cauzând prin aceasta bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 13.628 lei".
Potrivit dosarului penal nr 266/P/2014 al PT Brăila, folosindu-se de informaţii verificate, poliţiştii au efectuat în ziua de 12 martie a. c. o percheziţie la domiciliul lui Costică-Ionel Gurgu, în baza mandatului emis de magistraţii Judecătoriei Brăila. În timpul percheziţiei, oamenii legii au descoperit zeci de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse prin toată locuinţa.
Astfel, în bucătărie, după uşă, au fost găsite patru sacoşe din plastic cu 47 de pachete de ţigări "Marble", de provenienţă Dutty Free, 22 de pachete de ţigări "Winston" având aplicate timbre fiscale emise de Republica Moldova, 16 pachete de ţigări "Plugaru", având aplicate timbre fiscale de asemena Republica Moldova, 50 de pachete de ţigări marca "Ashima", de provenienţă Dutty Free şi 53 de pachete de ţigări "Strand", de provenienţă Dutty Free.
Tot în bucătăria locuinţei, dar sub canapea, a fost găsită o sacoşă de plastic conţinând 9 pachete de ţigări marca "Ashima", 13 pachete de ţigări marca "Hilton", 29 de pachete de ţigări "Rothmans" şi 10 alte pachete de ţigări, având toate aplicate timbre fiscale emise de către Republica Moldova. În acelaşi loc, într-o pernă, a fost găsită ascunsă suma de 2.745 lei.
De asemenea, într-o cameră amplasată în curtea locuinţei, în patru saci de rafie, poliţiştii au mai făcut o descoperire: 1.020 de pachete de ţigări marca "Ashima", de provenienţă Dutty Free. Toate cele 1.269 de pachete de ţigări de contrabandă au fost depuse în camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Brăila, iar suma de bani ridicată de la suspect a fost depusă la Trezoreria Municipiului Brăila.
Prejudiciul cauzat statului de către inculpat a fost de 13.628 lei, precizează Direcţia Regională Vamală Galaţi, însă, în cursul urmăririi penale, Gurgu a achitat în totalitate paguba pricinuită.
Audiat de către anchetatori, Costică-Ionel Gurgu a declarat că pachetele de ţigări pe care le deţinea "le-a cumpărat din municipiul Galaţi, de la o persoană necunoscută, pentru consum propriu şi pentru a le oferi muncitorilor care urmau să presteze activităţi de renovare a imobilului". Cât despre banii găsiţi în pernă, inculpatul a precizat că fuseseră obţinuţi din vânzarea unui autoturism.
Cazul a fost trimis instanţei de judecată.

 
Categorie articol: 

Comentarii