Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Contestaţia DNA vs. Stancu se judecă mâine

Week-end liniştit, la domiciliu, pentru Gheorghe Bunea Stancu. Contestaţia formulată de procurorii DNA Galaţi, împotriva măsurii de respingere a propunerii de înlocuire a arestului la domiciliu cu arestul preventiv a ajuns la Curtea de Apel Galaţi. Ieri, cauza a fost înregistrată pe rolul instanţei superioare. Marţi, judecătorii urmează să decidă dacă admit sau nu contestaţia procurorilor. "La data de 29 august 2014 s-a înregistrat pe rolul Curţii de Apel Galaţi contestaţia formulată de DNA ST Galaţi împotriva încheierii de şedinţă din data de 26 august 2014 pronunţată de Tribunalul Galaţi în dosarul nr. 5494/121/2014, având termen de judecată la data de 2 septembrie 2014", ne-a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Galaţi.
Deşi procurorii DNA susţin că preşedintele PSD Brăila a luat legătura cu unul dintre suspecţii din dosarul în care este cercetat şi au cerut arestarea preventivă, preşedintele CJ Brăila nu a ajuns în spatele gratiilor. În ziua de 26 august, judecătorii Tribunalului Galaţi au respins solicitarea procurorilor DNA de a înlocui măsura arestului la domiciliu cu arestul preventiv. În aceste condiţii, Stancu s-a întors la liniştea arestului în dormitor. Decizia instanţei nu a fost însă pe gustul procurorilor DNA, aceştia formulând contestaţie împotriva măsurii, instanţa superioară fiind cea care va da soluţia definitivă.
Conform stenogramelor publicate în presă, în ziua de 9 august, la ora 11.25, Gheorghe Bunea Stancu ar fi vorbit cu intermediarul Sorin Costin, omul său de legătură. Principala grijă a lui Bunea Stancu, care a purtat convorbirea telefonică suspectă de pe telefonul fiului, era ca Vasile Soare să nu-l sune pentru a-l întreba cum să rezolve anumite probleme ale societăţii Concivia. În primă fază, cel care a discutat cu omul de legătură a fost fiul lui Stancu, ulterior convorbirea telefonică fiind purtată, se pare, chiar de preşedintele CJ.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii