Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cont poprit pentru o amendă de acum 9 ani. Şi bătut, şi cu banii luaţi

• brăileanul Valentin Ţupea s-a trezit cu contul blocat, pentru o amendă pe care a primit-o acum nouă ani şi pe care a contestat-o în instanţă • el afirmă că, în iulie 2010, a fost luat la bătaie de un chefliu, în “Barul poliţiştilor” • brăileanul a sesizat poliţia, ca să-l reclame pe agresor, însă a fost amendat cu 200 lei

 

Şi bătut, şi amendat, şi cu banii luaţi. Este cazul brăileanului Valentin-Nicolae Ţupea, în vârstă de 51 de ani, care, revoltat că i s-au luat cu de-a sila bani din cont pentru o amendă de acum nouă ani, a sesizat redacţia ziarului “Obiectiv-Vocea Brăilei”. Mai mult, bărbatul susţine că a primit amendă în mod abuziv, după ce apelase serviciul 112, ca să reclame agresiunea.

“În iulie 2010, mă aflam în barul situat la intersecţia Calea Galaţi cu strada Albă, zis “Barul poliţiştilor”, împreună cu mai mulţi cunoscuţi. La o masă alăturată, se afla un consumator pe care-l ştiam din vedere. Era beat. La un moment dat, a venit la mine şi m-a luat la pumni, fără niciun motiv. Noroc cu barmaniţa, care l-a dat jos de pe mine şi a aplanat conflictul: “pleacă, Vali, că te omoară ăsta în bătaie, e nebun”, povesteşte brăileanul.

Ţupea a mai afirmat că a ieşit afară şi că a apelat serviciul pentru urgenţe 112, ca să-l reclame pe agresor. La faţa locului s-a prezentat un echipaj format dintr-un poliţist şi un jandarm, care i-au legitimat pe ambii bărbaţi implicaţi în conflict şi i-au urcat pe bancheta din spate a maşinii de poliţie, ca să-i ducă la sediu (“Ce-aţi făcut, mă, v-aţi îmbătat?...”).

“Mie mi-a făcut jandarmul proces-verbal şi m-a amendat cu 200 de lei, iar pe celălalt, poliţistul. Mi-au spus să semnez şi am semnat, fără să-mi dau seama că nu trebuia să fac acest lucru, pentru că nu mai avusesem de-a face cu poliţia. Ulterior, sfătuit de un prieten, am făcut contestaţie la judecătorie. M-am dus la trei termene de judecată, după care nu m-am mai dus. Judecătorul şi grefiera râdeau de mine, că de ce am semnat procesul verbal, de aceea nici nu m-am mai dus la proces”, a mai spus Valentin Ţupea.

Bărbatul afirmă că, timp de 9 ani, nu a mai primit niciun act în legătură cu amenda din 2010. Până acum, în septembrie, când s-a trezit cu contul blocat. “Mi s-au furat pur şi simplu 200 lei plus 31 lei comision bancar din contul pe care-l am la Banca Transilvania. Fiscul mi-a dat o hârtie şi m-a trimis cu ea la bancă, ca să-mi ridice poprirea. E dovada că am achitat datoria pe care o aveam către ei. Mi-au mai luat 15 lei comision. Din câte ştiu eu, după cinci ani, aceste amenzi se prescriu. Ceea ce s-a întâmplat mă face să cred că nu mai trebuie să mai plătesc niciun leu statului şi instituţiilor statului. O să plec în America, la sora mea, şi o să-mi schimb şi cetăţenia, pentru că aici nu mă mai simt protejat de instituţiile statului, aşa cum ar fi normal. Dimpotrivă!”, a mai spus, revoltat, brăileanul de 51 de ani, după ce a plătit amenda primită pe nedrept, în urmă cu nouă ani.
Categorie articol: 

Comentarii