Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consultare publica in privinta cartierului de la "Caporalul Musat"

Brailenii sint invitati sa participe activ la alegerea unei formule arhitectonice pentru noul cartier rezidential care va lua locul fostei cazarme militare "Caporalul Musat". Ieri, incepind cu ora 11.00, s-a deschis, in holul Teatrului "Maria Filotti", o expozitie de machete, pe care publicul larg va avea posibilitatea sa o studieze pina pe 18 decembrie, cind va avea loc o dezbatere publica, prin care se va alege o formula definitorie pentru viitorul cartier. Primarul Aurel Simionescu i-a provocat pe braileni sa vina cu sugestii si idei, pe care le pot lasa intr-o urna amplasata linga machete. Simionescu a dat asigurari ca toate opiniile vor fi luate in considerare si ca nu se merge pe ideea ca una dintre cele opt machete expuse sa fie forma finala a cartierului. "Va fi mai degraba un mix, in care sa se regaseasca tot ce e mai bun din variantele actuale propuse de arhitecti si din sugestiile oferite de public", a declarat Simionescu.
Cosma Iurov, brailean de origine si profesor in cadrul Universitatii de Arhitectura Bucuresti, unul dintre membrii comisiei de arhitecti care a intocmit machetele, a declarat ca se urmareste orientarea viitorului cartier spre ecologie si confort, cautindu-se solutii pentru construirea imobilelor astfel incit acestea sa se poata baza in mare masura pe energie solara si eoliana.
Primarul Simionescu ne-a declarat ca ar vrea ca tema de proiectare sa le fie data arhitectilor in luna ianuarie, astfel incit lucrarile pe santier sa poata fi demarate la jumatatea anului viitor. Primarul a mai precizat ca lucrarile vor fi facute din fonduri private, existind numerosi investitori interesati sa realizeze acest proiect.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii