Mergi la conţinutul principal

Consultaţiile în ambulatoriu, numai cu programare

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila a prezentat la Prefectură o informare privind situaţia spitalelor din judeţ, din punct de vedere al structurii şi al serviciilor medicale furnizate precum şi al organizării programărilor pacienţilor în ambulatoriile de specialitate. De la 1 aprilie, medicii din cabinetele de asistenţă medicală primară, ambulatoriu de specialitate, inclusiv specialităţile paraclinice şi medicină dentară şi din cele de asistenţă medicală de recuperare au obligaţia să acorde servicii medicale pe baza unei programări prealabile, efectuate cu cel puţin 24 de ore înainte. Astfel, pentru planificarea bolnavilor în ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Judeţean, înscrierile se fac personal la cabinet sau telefonic la nr. 0239/69.22.22, solicitând interiorul specialităţii. Acestea sunt: pediatrie - 115, pediatrie I şi II - 179, 163, neuropediatrie - 148, nefrologie - 141, oftalmologie - 165, 235, hematologie/cardiologie - 290, oncologie - 158, endocrinologie - 269, medicină internă - 265, dermatovenerologie - 291, ginecologie -169, neurologie - 267, cabinet EEG - 292, chirurgie - 267, psihologie/logopedie - 129, ortopedie/chirurgie toracică/neurochirurgie/chirurgie vasculară - 234, ORL - 227, urologie - 155, BMF - 191. Pentru serviciile paraclinice, interioarele sunt: radiologie - 258, ecografie - 109, tomografie - 196, fizioterapie/gimnastică - 120, EKG - 203, endoscopie/coloscopie - 256, anatomie patologică - 200.

Ambulatoriul Spitalului Judeţean funcţionează la primul etaj al clădirii din Şoseaua Buzăului, la parterul clădirii fostului Spital "Sf. Spiridon" şi la etajul I al fostei policlinici Hipodrom. "Funcţionarea în mai multe locaţii face ca graficul cu orele de consultaţii ale medicilor din ambulatoriul integrat să fie dificil de întocmit. Acest lucru conduce la absenţa medicilor în cabinetele de anumite specialităţi, unde resursa umană este deficitară. Anul acesta este finanţată, prin Consiliul Judeţean, reabilitarea ambulatoriului de specialitate din locaţia de pe Şos. Buzăului. Punerea la dispoziţia constructorului a suprafeţei de construcţie ocupată de ambulator va afecta desfăşurarea consultaţiilor de specialitate, cabinetele fiind mutate în alte spaţii pe care conducerea spitalului este preocupată să le găsească", a precizat dr. Lucica Scutaru, director coordonator interimar Asistenţă Medicală din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.

La Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, programarea pacienţilor se face personal sau telefonic pe agenda medicului solicitat după orarul de consultaţii, planificat la începutul lunii. Responsabil cu preluarea programărilor în cele două ture este asistenta medicală de serviciu de la fişierul ambulatoriului, telefon 0239/61.89.64, interior 727. Ambulatoriul de specialitate funcţionează într-o clădire din apropierea spitalului, fiind în curs de amenajare cabinete pentru consultaţii în incinta unităţii sanitare. La Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon", programarea pacienţilor pentru consultaţii, de regulă fiind cazuri psihice, se face prin prezentarea personală la spital. Pentru pacienţii bătrâni sau din mediul rural există posibilitatea programării la nr. de telefon 0239/69.42.00, interior 159. În toate cazurile, pacienţii îşi pot alege singuri medicul curant pentru ziua în care este în ambulator, conform graficului stabilit la începutul lunii. Pacienţii care nu au preferinţe sunt programaţi de asistenta medicală care preia apelul. În cazul în care nu mai are program centrala telefonică, adică în tura a doua, toate apleurile vor fi preluate direct de către asistentele medicale de la cabinetul din ambulator. Este în curs de instalare o nouă linie telefonică pentru ambulator, care va avea nr. 0239/69.27.22. La Spitalul de Pneumoftiziologie, programările pentru consultaţii în ambulator se fac personal sau telefonic, respectându-se principiul alegerii medicului, înscriindu-se pacientul în agenda fiecărui medic conform graficului de planificare stabilit la începutul fiecărei luni. Înscrierea se face la fişierul din ambulatoriu unde este asigurat serviciul în două ture sau la nr. telefon 0239/61.28.93. Ambulatoriul funcţionează la parterul unităţii sanitare în sistem integrat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro