Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Constantin Varga solicită de urgenţă achiziţionarea unui ecograf nou la Maternitate

• cererea consilierului judeţean PNL a venit în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CJ Brăila • acesta i-a atras atenţia şefului judeţului că ecograful folosit de medicii de la Maternitate este extrem de vechi şi că trebuie înlocuit

 

Consilierul judeţean PNL Brăila Constantin Vasile Varga a ieşit la rampă în cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului Judeţean pentru a reclama o problemă în domeniul Sănătăţii. Mai exact, chiar la finalul şedinţei ordinare de luna trecută, într-un vacarm uriaş, provocat de faptul că majoritatea consilierilor se pregăteau să părăsească sala, liberalul i-a solicitat preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, câteva minute pentru a-i atrage atenţia asupra unei probleme ce merită rezolvare. Varga i-a atras atenţia şefului judeţului că ecograful folosit de medicii de la Maternitate se află într-o stare mai mult decât deplorabilă şi a solicitat pentru proxima întâlnire a consilierilor judeţeni o încercare de remediere a situaţiei, prin achiziţionarea unui aparat nou.

„Domnilor consilieri, vă rog. Am o rugăminte: la următoarea şedinţă de consiliu să avem pe ordinea de zi un proiect care să cuprindă o rectificare bugetară. De ce spun asta?! La corpul D al Spitalului Judeţean, în speţă, la Maternitate, avem nevoie urgentă de un ecograf nou. Cel pe care îl au este învechit şi depăşit de situaţie. Doctorii nu au cum să îşi mai facă treaba cu el”, a afirmat Varga.

Deşi a avut răbdare să îşi asculte colegul după o şedinţă lungă de mai bine de două ore, Chiriac nu a dat şi un răspuns afirmativ. Preşedintele CJ Brăila a subliniat că un astfel de aparat se află oricum pe lista de investiţii viitoare a instituţiei şi l-a invitat pe consilierul liberal să întocmească personal un proiect de hotărâre dacă este atât de interesat de subiect.

Reamintim că autorităţile brăilene au finalizat, în luna septembrie 2016, reabilitarea corpului D al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, mai exact, Spitalul de obstetrică-ginecologie (Maternitatea), obiectiv important a cărui modernizare şi dotare a costat în total 26.120.000 lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii