Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Constantin Ionescu a sustinut un simultan de sah la Braila

Simbata dimineata, in foaierul salii Polivalente, 20 de sahisti braileni, 15 copii si 5 seniori au incercat sa reziste cit mai mult in fata marelui maestru international Constantin Ionescu, cu prilejul unui simultan de sah sustinut de jucatorul bucurestean.
Actiunea a fost organizata de clubul Orizont 64 cu prilejul sarbatorii a 15 ani de activitate si pe linga cocurenti, actiunea s-a bucurat si de o participare destul de mare a unora dintre iubitorii de sah din Braila. De asemenea, la acest eveniment au participat atit directoarea DSJ, Elisabeta Aron cit si Corina Andronache, referent in cadrul aceleiasi institutii.
Copiii care au fost remarcati de Constantin Ionescu au fost campioana judeteana a prescolarilor, Adina Chirita si Valentin Rusu, jucatori de categoria a treia, iar la seniori Elena Iarca, de asemenea o jucatoare legitimata la Orizont 64.
"Organizarea acestui simultan a fost posibila numai datorita aportului parintilor de la clubul nostru si as putea mentiona chiar doi dintre cei care ne-au mai ajutat si cu alte ocazii, Costel Rusu si George Chirita. Cu prilejul implinirii a 15 ani de activitate, am dorit ca reprezentantii clubului nostru sa aiba posibilitatea de a juca in compania unuia dintre cei mai valoriosi sahisti romani, iar pentru ei Constantin Ionescu poate fi un model de urmat si, spre surprinderea mea, copiii nostri s-au descurcat bine. A fost o actiune reusita, pe care o vom repeta si anul urmator", a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele clubului Orizont 64.

"Prin astfel de actiuni Orizont 64 participa efectiv la popularizarea sahului in Braila" - sustine Constantin Ionescu

Marele maestru international Constantin Ionescu s-a nascut pe data de 12 septembrie la Brasov si este absolvent al Facultatii de matematica din cadrul Universitatii din Bucuresti.
Are 5 selectii in echipa nationala de juniori a Romaniei si 21 in cea de seniori, 3 participari la Campionatele Europene de seniori pe echipe, 10 la balcaniadele de seniori si detine un titlu de campion national, cucerit in anul1999.
Constantin Ionescu este cistigator al unor turnee internationale importante in Polonia, Slovenia, Germania si Bulgaria . In perioada 1991-1994 a cistigat de doua ori turneul international de sah de la Manresa, din Spania si o data s-a clasat pe locul al doilea.
Marele maestru international a venit prima data anul acesta cu prilejul "Festivalului sahului brailean" si a revenit simbata trecuta pentru un simultan, iar de fiecare data Constantin Ionescu a scos in evidenta progresele facute de sahul brailean.
"Am venit deja de doua ori anul acesta la Braila si pot spune ca sint incintat de faptul ca Orizont 64 organizeaza atitea competitii interesante si ca participa efectiv la popularizarea sahului prin astfel de simultane. Am venit si voi veni in continuare cu mare placere la Braila. Concluzia mea este aceea ca prin numarul mare de legitimari care s-au facut in ultima vreme, sahul a luat mare amploare in acest oras. Participantii la simultan sint tineri, dar am remarcat la unii o anumita dirzenie si este clar ca au unele cunostinte pe care le-au acumulat cu destule eforturi", a declarat Constantin Ionescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii