Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consiliul Judetean nu are spatii pentru mutarea sectiilor de Boli Infectioase si Dermatologie

Mutarea sectiilor de boli infectioase de dermatologie ale Spitalului Judetean de Urgenta din spatiul Spitalului de Psihiatrie "Sfintul Pantelimon" este tergiversata, intrucit Consiliul Judetean nu dispune de spatii corespunzatoare in acest sens.
De peste trei ani de zile, Spitalul de Psihiatrie situat pe Calea Calarasilor a intrat intr-un program de renovare si reabilitare, cladirea fiind inclusa in patrimoniul Brailei. Tot de atunci, inceperea lucrarilor a fost aminata pina in primavara acestui an, cind sediul administrativ a fost mutat in locul fostei sectii de neuro-psihiatrie infantila (NPI) si spatiul respectiv a intrat in lucrari de renovare. Referitor la mutarea sectiilor de boli infectioase si dermatologie pentru a crea front de lucru pentru renovare, pina in momentul de fata nu s-a rezolvat insa nimic.
Directia de Sanatate Publica a identificat doua locatii pentru mutarea sectiilor respective intr-un centru de plasament aflat in vecinatatea Spitalului Judetean de Urgenta si in locatia unui alt centru de plasament din cartierul Progresul, situatia a fost analizata in Comisia de Dialog Social a Prefecturii, dar discutiile s-au mutat la Consiliul Judetean.
Ieri, Niculina Moisescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean, ne-a confirmat ca nici un centru de plasament din Braila nu poate asigura circuitul bolnavilor asa cum prevede legea.
"Trebuie asigurate spatiile corespunzatoare pentru mutarea sectiei de boli infectioase si a celei de dermatologie, dar proiectul de renovare a Spitalului 1 este vechi, toata lumea a uitat de el si nu prevede mutarea sectiilor. Trebuie revazut proiectul si incercam sa rezolvam aceasta problema, dar nu avem spatii de spital pentru aceste sectii. S-au purtat discutii, dar nu s-au gasit spatii adecvate. Intre timp, noi lucram la noua constructie a spitalului", ne-a declarat Niculina Moisescu, vicepresedintele Consiliului Judetean.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii