Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consiliul Europei dezaproba pedeapsa cu moartea impotriva lui Saddam Hussein

Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Rene van der Linden, a cerut luni autoritatilor irakiene sa nu execute sentinta pronuntata in procesul lui Saddam Hussein, deoarece aceasta transmite un mesaj periculos intregii regiuni, se arata intr-un comunicat al CoE.
Van der Linden considera ca pedepsa cu moartea pronuntata impotriva lui Saddam Hussein "transmite un mesaj periculos intregii regiuni", potrivit caruia "Irakul de astazi se construieste pe razbunare mai de graba decit pe respect pentru valorile umane fundamentale".
"Pedeapsa capitala este gresita, chiar daca se aplica in cazul celor mai crude crime, si fac apel la autoritatile irakiene sa nu execute aceasta sentinta", a declarat el, potrivit comunicatului.
"Saddam Hussein a fost un dictator crud si trebuie sa plateasca pentru crimele sale, dar executarea sa ar fi o masura inutila si gresita. Poporul irakian are nevoie de dreptate si nu de razbunare", a declarat, la rindul sau, secretarul Consiliului Europei, Terry Davis.
"O tara ravasita de violenta si moarte nu are nevoie de alte acte de violenta si mai ales de o executie orchestrata de stat. Saddam Hussein este un criminal si nu ar trebui sa i se permita sa devina un martir", a subliniat Terry Davis, potrivit documentului citat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii