Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consiliul Elevilor Brăila condamnă comportamentul profesoarei prinsă beată la ore

• reprezentanţii elevilor cer conducerii şcolii şi Inspectoratului Şcolar să ia măsuri în acest caz • duminică seara, profesoara de la Mihai Bravu (Victoria) care a fost depistată cu o îmbibaţie alcoolică în aerul expirat de 1,18 mg/l a intrat în concediu medical • IPJ Brăila a deschis dosar penal şi continuă cercetările

 

După ce vineri, 15 noiembrie, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a publicat materialul despre cazul unei profesoare de la Şcoala din Mihai Bravu, structură a Şcolii Gimnaziale Victoria, prinsă beată la ore, Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Brăila reacţionează şi condamnă ferm comportamentul cadrului didactic. Aceştia se declară indignaţi de faptul că dascălul ar fi urmat să susţină orele într-o stare avansată de ebrietate, fără a lua în considerare gravitatea acţiunii sale, ceea ce “încalcă normele legale şi de etică profesională aferente calităţii de cadru didactic”.

Reamintim că profesoara, care preda limba franceză, nu a fost lăsată însă să intre la ore de către colegii de catedră, iar directorul şcolii a mers cu aceasta la Poliţie, unde a fost supusă etilotestului. Aparatul a indicat o valoare mare a alcoolemiei, de 1,18mg/l în aerul expirat.

“Având în vedere faptul că sporirea calităţii actului educaţional ar trebui să reprezinte o prioritate pentru toţi cei implicaţi, considerăm că atât elevii, cât şi profesorii, ar trebui să aibă o conduită adecvată, motiv pentru care ne manifestăm indignarea faţă de atitudinea cadrului didactic în cauză. Este absolut inadmisibil ce s-a întâmplat la Şcoala Gimnazială «Mihai Bravu» din comuna Victoria. Considerăm că un asemenea comportament nu îşi are locul în societatea noastră, cu precădere în sistemul educaţional din România, ce se vrea a fi centrat pe elev şi pe nevoile lui. Este de datoria autorităţilor să se asigure de faptul că noi, elevii, putem învăţa într-un spaţiu sigur, în care asemenea incidente să nu aibă loc vreodată. Solicităm conducerii unităţii de învăţământ şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila să ia măsurile ce se impun în astfel de situaţii şi să acorde mai multă atenţie abuzurilor pe care unele cadre didactice le săvârşesc asupra elevilor”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Brăila.

 

Profesoara şi-a luat concediu medical

 

În urma incidentului de vineri de la Mihai Bravu, conducerea Şcolii Gimnaziale Victoria şi Inspectoratul Şcolar au luat măsuri şi au deschis o anchetă. Însă, conform declaraţiilor directoarei adjuncte, prof. Gica Tudor, în prezent se cercetează doar faptele pentru că profesoara de limba franceză şi-a luat concediu medical.

“Deja comisia de disciplină este activă dar conform legii nu putem să o cercetăm pe doamna profesoară pentru că trebuie să vină la şcoală, să îi punem întrebări, să ne răspundă... Noi putem doar să cercetăm fapta şi atât”, ne-a declarat directoarea adjunctă a Şcolii Gimnaziale Victoria.

Întrebată dacă în trecut cadrul didactic a mai avut un astfel de comportament sau dacă a creat probleme, prof. Gica Tudor ne-a răspuns că nu au existat astfel de situaţii, însă dascălul părea să aibă probleme de sănătate. Profesoara a venit în şcoala din satul Mihai Bravu la începutul acestui an, pe un post de suplinitor.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectele săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii