Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consiliul Elevilor: “În şcoală, legea nu e materie opţională!”

• aceasta este o nouă campanie demarată de reprezentanţii elevilor, acţiune prin care vor începe să verifice regulamentele liceelor din Brăila şi transparenţa decizională a unităţilor de învăţământ

 

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Brăila, singura structură reprezentativă a elevilor din municipiul şi judeţul nostru, pare mai hotărât ca niciodată să lupte pentru respectarea drepturilor elevilor. Recent, CJE a lansat campania “În şcoală, legea nu e materie opţională!”, prin care va începe să verifice

regulamentele liceelor din municipiul şi judeţul Brăila, pentru a se asigura că sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare. De asemenea, liderii elevilor vor urmări şi dacă se respectă transparenţa on-line a unităţilor de învăţământ şi vor verifica  hotărârile Consililor de Administraţie ale şcolilor, decizii ale directorilor sau declaraţii de avere şi interese.

Iniţiativa vine la scurt timp de la o campania “Pe tine cât de costă învăţământul gratuit? - STOP! Fondul şcolii, fondul clasei, gardian”, prin care CJE Brăila condamnă strângerile ilicite de fonduri de la nivelul unităţilor de învăţământ. Acţiunea a scos la iveală că încă mai există astfel de practici în şcoli. Conform unei declaraţii făcute de preşedintele elevilor, Rareş Voicu, în cadrul unei şedinţe de CLM din luna martie, în urma aplicării unui chestionar pe 343 de respondenţi, 89,22% au afirmat că au plătit cel puţin o dată un astfel de fond.

În paralel cu aceste două campanii, CJE Brăila continuă demersurile pentru a asigura condiţii optime pentru derularea procesului de învăţare. Recent, câţiva reprezentanţi ai elevilor s-au întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, discutand cu acesta despre renovarea şcolilor din judeţ, precum şi despre decontarea navetei pentru elevii care locuiesc în mediul rural.

Elevii vă vor ţine la curent cu toate activităţile lor pe pagina de Facebook - Consiliul Judeţean al Elevilor Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii