Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consiliul Concurentei nu are nici o obiectie in cazul preluarii "Laminorul" de catre "Donau Commodities"

Conducerea Consiliului Concurentei a anuntat ca a aprobat tranzactia privind preluarea de catre "Donau Commodities" a SC "Laminorul" SA Braila. Consiliul a emis o decizie de neinterventie in cazul acestei preluari, in urma analizei notificarii acestei operatiuni de concentrare economica, rezultind ca tranzactia nu cade sub incidenta Legii Concurentei nr. 21/1996.
Conform dispozitiilor Legii nr. 21/1996, republicata, sint supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc anumite praguri valorice prevazute de lege. Acestea sint indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decit echivalentul in lei a 4 milioane euro.
Reamintim ca, la mijlocul lunii iulie, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca a semnat contractul de privatizare a SC "Laminorul", noul actionar majoritar fiind "Donau Commodities", o societate ce apartine de "Donau Commodities Handels" GmbH Austria, al carei obiect de activitate consta in comertul en-gros de metale si minereuri metalice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii