Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierul local Gheorghe Bucur, sanctionat pentru deturnarea de forta de munca

Conducerea SC "Braicar" a finalizat ancheta de amploare demarata la inceputul acestei luni in urma materialului publicat in paginile "Obiectiv" avind ca subiect "Muncitori “Braicar”, folositi la construirea casei unui consilier local". Asa cum a explicat directorul general al societatii, concluziile anchetei au confirmat faptul ca Gheorghe Bucur, consilier local PRM si sef de sectie la "Braicar" SA, s-a folosit de forta de munca aflata in subordine la efectuarea unor lucrari la imobilul proprietate personala a consilierului local. Concret, ancheta interna a societatii a scos la iveala faptul ca, la comanda lui Bucur, citiva salariati ai "Braicar" au executat in timpul programului lucrari de confectii metalice in beneficiul personal al acestuia. De altfel, chiar seful de sectie a recunoscut acest lucru dar a subliniat ca materialele le achizitionase de la furnizor si a negat cu vehementa celelalte acuzatii. In aceste conditii, conducerea SC "Braicar" a hotarit sanctionarea lui Gheorghe Bucur cu diminuarea drepturilor salariale. In plus, s-a dispus imputarea valorii devizului de lucrari pentru confectiile metalice realizate in unitate. Nici salariatii care au efectuat aceste lucrari n-au scapat de sanctiuni, acestora urmind a le fi taiate din pontaj orele aferente executarii confectiilor metalice.
"Initial, in urma primei anchete, cele reclamate nu s-au confirmat. Acum, in conditiile in care tabloul informational a fost completat cu datele prezentate in ziar, am redeschis ancheta si au fost verificate listele de pontaj, comenzile pe sectie, precum si activitatile desfasurate de o parte din personal conform dispozitiilor conducerii sau atributiilor de serviciu. Au fost audiati conducatorii locurilor de munca din sectie, pe toate treptele ierarhice - sef atelier, sef depou si sef de sectie - precum si reclamantul, si s-au cerut note explicative de la salariatii care au lucrat ore suplimentare la datele indicate de reclamant precum si celor care fac parte din atelierul reparatii al sectiei unde Bucur este sef", a spus Sandulescu. Mai departe, sursa citata a punctat faptul ca s-a confirmat faptul ca seful de sectie a folosit forta de munca la executarea unor cadre metalice pentru gardul si poarta imobilului cumparat de Bucur, dar ca eventuale alte lucrari la casa consilierului cu personalul "Braicar" s-au efectuat in cursul zilelor de simbata si duminica, fara ca salariatii sa fie pontati ca fiind la munca.

Nici salariatii care au muncit pentru Bucur nu scapa de sanctiune

"In concluzie, comisia a preopus si eu am hotarit sanctionarea sefului de sectie Gheorghe Bucur pentru gestionare necorespunzatoare a activitatii din cadrul sectiei, prin incalcarea atributiilor de serviciu creindu-si avantaje personale. Drept pentru care va fi sanctionat cu diminuarea cu 10%, timp de doua luni, a drepturilor salariale si i se va imputa valoarea devizului privind confectionarea partilor de gard si poarta. In cazul a 3 salariati dovediti ca ar fi lucrat la confectionarea acestor piese, desi nu au recunoscut acest lucru, s-a dispus diminuarea pontajului cu orele efectuate la aceasta lucrare", a spus Sandulescu, adaugind ca nu s-a confirmat faptul ca Bucur s-ar fi folosit in interes personal de masina societatii. "Cazul a fost prelucrat cu intreg personalul cu functii de raspundere din cadrul unitatii si au fost atentionati sefii de sectii pentru ca situatii de acest gen sa nu se mai repete. Ma surprinde neplacut acest mod de a intelege sa isi indeplineasca atributiile de serviciu un om de virsta si pozitia sociala a domnului Bucur", a incheiat Sandulescu.
Reamintim ca la inceputul acestei luni Gheorghe Bucur, consilier local PRM, a fost subiectul unui scandal privind folosirea mai multor subalterni, in timpul programului de la "Braicar", pentru terminarea casei pe care a cumparat-o pe Str. Progresului. Acuzatii in acest sens i-au fost aduse chiar de catre unul dintre adjunctii lui Bucur, de la "Braicar", care a sustinut ca, timp de citeva luni, mai multi muncitori au lucrat la casa consilierului in timpul programului si ca ar fi fost platiti si pentru ore suplimentare. La acea data, pentru a face lumina in acest caz, directorul "Braicar" a promis declansarea unei anchete.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii