Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierul judeţean Constantin Varga propune măsuri mai dure la Brăila

acesta a postat, recent, un mesaj pe reţelele de socializare în care a atras atenţia că Armata şi forţele de ordine ar trebui să intensifice acţiunile de control * mai mult, consilierul judeţean PNL Vasile Constantin Varga este de părere că Primăria Brăila ar trebui să ia în calcul închiderea oraşului şi reducerea drastică a mijloacelor de transport în comun * comentariul său a stârnit reacţii pro şi contra în rândul brăilenilor * contactat ulterior, Varga a precizat că în continuare îşi menţine poziţia, având în vedere că mulţi concetăţeni nu înţeleg că trebuie să stea în case o perioadă

 

 

Consilierul judeţean PNL Brăila Vasile Constantin Varga este de părere că doar prin punerea în aplicare a unor măsuri dure se va evita un scenariu îngrozitor cauzat de pandemia de coronavirus. Acesta a postat, recent, pe reţelele de socializare un mesaj în care solicită autorităţilor ca Armata şi forţele de ordine să îşi intesifice acţiunile de control. Mai mult, acesta i-a sugerat primarului Marian Dragomir că ar trebui să ia serios în calcul închiderea oraşului Brăila şi chiar reducerea la jumătate a tot ceea ce înseamnă transport în comun.

"Oameni buni, conştientizaţi că ne aflăm într-o situaţie critică şi deosebit de gravă cel puţin din ultimii 100 de ani. Nu transformaţi oraşul într-o Lombardie nedorită, nici nu vreau să mă gândesc când se vor înmulţi cazurile, cum vor lucra medici sub ce presiune şi stres ieşit din comun, nu vreau să mă gândesc la eventuale culpe medicale datorate stresului şi numărului mare de pacienţi.

Armata şi forţele de ordine să intensifice controalele urgent! Domnului primar, i-aş sugera să închidă oraşul şi să înjumătăţească numărul mijloacelor de transport, dacă nu chiar sistarea transportului public de călători, angajatorii să pună la dispoziţie mjloace de transport pentru angajaţi. Vă adresez această rugăminte vouă, celor 4.000 de prieteni din mediul online şi nu numai, transmiteţi rudelor voastre mai departe!", a scris Varga pe Facebook.

 

Deşi criticat de unii şi apreciat de alţii, Varga îşi menţine punctul de vedere

 

Comentariul consilierului judeţean a stârnit reacţii pro şi contra în rândul brăilenilor pe reţelele de socializare. Contactat ulterior de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" pentru a explica mai bine măsurile pe care le consideră necesare, în special pe cea legată de închiderea totală a oraşului, Varga a precizat că îşi menţine poziţia. Acesta a adăugat că ar trebui să luăm exemplul Chinei în contextul actual, deoarece doar o astfel de măsură a dovedit rezultate până în prezent. Întrebat cum s-ar mai putea face aprovizionarea magazinelor în atare condiţii, consilierul a afirmat că restricţia la care a făcut referire ar viza strict civilii, astfel că este convins că transportatorii de mărfuri ar putea opera în continuare, prin control militarizat.

"Eu consider că este una dintre cele mai bune măsuri pe care le putem lua la această oră! Aprovizionările se vor putea face. Vorbim de pază militarizată şi mă refer strict la circulaţia noastră, a cetăţenilor. Transportatorii pot intra şi ieşi din oraş. România se confruntă la nivel naţional cu o problemă la tot ce ţine de spitale. Noi nu suntem pregătiţi pentru mai mulţi pacienţi cu probleme medicale uzuale, ce să mai spunem despre un val de pacienţi cu COVID-19! Nu mai vorbim de faptul că nu avem strictul necesar: mănuşi, măşti de protecţie, dezinfectanţi. Dacă ne uităm la chinezi, vom observa că asta a dat rezultate. Au închis oraşele, au acţionat cu dezinfectanţi pe străzi. Şi aşa, au stopat fenomenul răspândirii virusului. La noi încă suntem inconştienţi. Dimineaţă când m-am dus la birou, am văzut foarte mulţi oameni pe stradă. Şi credeţi-mă că am văzut multe persoane de vârsta a treia. Oamenii nu conştientizează. Sunt bunici, merg acasă la nepoţi. La fel, în cercul de prieteni. Acest virus se poate împrăştia cu o viteză inimaginabilă!", a adăugat Varga.

Cât despre vreun răspuns din partea autorităţilor ca urmare a sugestiei sale, consilierul judeţean a precizat că până în acest moment nu a primit nicio reacţie din această zonă.

 
Categorie articol: 

Comentarii