Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierul Damian vrea sa fie primar

Consilierul municipal Doru Damian este oricind gata sa-si asume raspunderea unei candidaturi la Primaria Brailei. Acest lucru l-a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, posibilul candidat al PSD Braila pentru fotoliul pe care-l ocupa acum liberalul Constantin Cibu. Damian a precizat ca nu este vorba doar despre ambitii personale, ci si de un anumit sprijin al colegilor sai, care, in cadrul unei consultari interne, si-au exprimat sustinerea prin vot secret: "In luna noiembrie 2005, la initiativa conducerii oganizatiei judetene, a avut loc o consultare prin vot secret al colegilor de la municipiu. Atunci, fiecare dintre colegii care au dorit sa participe la aceasta batalie interna s-a prezentat in fata organizatiei, cu anumite proiecte. Aceasta competitie am cistigat-o in mod democratic, adica nu am simtit nici un fel de imixtiune a unora sau altora, ca sa se faca un anumit joc. Dvs. ati remarcat in anumite articole de presa ca, la momentul respectiv, s-a trecut relativ usor peste acest eveniment. Nu stiu, probabil ca era prematur, eu la asta ma gindesc. Daca insa domnul presedinte Gheorghe Bunea Stancu a facut recent declaratiile cu privire la posibilii candidati ai PSD pentru Primaria municipiului, este posibil ca dinsul sa aiba de gind sa tina cont de rezultatul acestui vot. Iata ca Damian Doru este o varianta. S-ar putea sa fie varianta cistigatoare. Acest lucru tine de foarte multi factori. Noi vom avea insa un anumit tip de actiuni care vor incepe in primul sau al doilea trimestru al anului 2007, apropo de candidatul PSD la Primarie. Eu sint pregatit oricind sa-mi asum aceasta responsabilitate".

"Au aparut trei nominalizati, trei colegi capabili, dornici si recunoscuti ca atare de catre colegi"

Presedintele organizatiei municipale PSD Braila, Mihai Tudose, a confirmat, la rindul sau, faptul ca, la acest moment, cei trei posibili candidati ai partidului pentru Primaria municipiului sint Doru Damian, Aurel Simionescu si Viorel Balcan: "Sintem in grafic cu actiunile pentru desemnarea candidatului final. Eu, partid, dar si eu, ca presedinte de organizatie, ca sa propun si sa sustin pe cineva, trebuie sa cred in acel om. Aceasta a fost prima etapa: in cine cred membrii de partid ca poate ocupa aceasta functie. Urmare a acestei prime etape au aparut trei nominalizati, trei colegi capabili, dornici si recunoscuti ca atare de catre colegi: domnul Damian, domnul Simionescu si domnul Balcan. Etapa a doua a constat in faptul ca aceste trei nume au fost vehiculate ca atare si, prin intermediul presei, au ajuns in rindul populatiei. Etapa a treia, care va incepe din luna ianuarie, se va desfasura tinind cont de faptul ca nu numai membrii PSD aleg primarul, si vom face un sondaj de opinie, pentru a vedea cum ii vad brailenii pe cei trei colegi. In functie de acest rezultat, va vom comunica numele candidatului. Precizez ca acestia sint cei trei candidati potentiali. Daca din cei trei nici unul nu este dorit de braileni, vedem incotro o luam, dar dupa cum am simtit pina acum, se pare ca toti cei trei ar fi bine vazuti. Nici unul nu este refuzat de braileni".
Tudose a mai spus ca, la acest moment, toti cei trei isi mentin dorinta de a candida pentru un mandat de primar: "Eu nu cred in nominalizarile astea facute cu forta, in tipul care se sacrifica pentru partid, ca “eu nu vreau, dar daca voi ma trimiteti acolo, nu am incotro”. Trebuie in primul rind ca respectivul sa vrea. Toti trei doresc acest lucru. Nota buna pina acum este ca toti au acceptat rezultatele sondajului facut anul trecut".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii