Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii municipali PD infiereaza decizia colegilor de la CJ de a muta sediul bibliotecii

Decizia luata joi de catre CJ Braila, de a muta Biblioteca Judeteana din Casa Tineretului, in cantina dezafectata de linga Liceul de Chimie, a provocat o reactie dura din partea consilierilor municipali democrati. Acestia, prin vocea consilierului Mihaela Picu, au tinut sa isi exprime opozitia totala fata de decizia colegilor de la judet, pe care au catalogat-o drept un act indreptat clar impotriva culturii si educatiei brailene. Mai mult, consilierul PD Picu a tinut sa atraga atentia ca sustinerea aratata de majoritatea consilierilor judeteni pentru mutarea unui obiectiv atit de important la periferie este de-a dreptul de neinteles pentru niste persoane care se vor educate si culte: "Vrem sa ne exprimam opozitia pentru hotarirea pe care majoritatea consilierilor judeteni au luat-o ieri. Am aflat cu stupoare ce au decis si mi se pare absolut incredibil ce s-a intimplat. Noi consideram ca acest lucru este de neiertat pentru oamenii din Braila si dorim, inca o data, sa ne exprimam opozitia totala fata de aceasta hotarire".

Democratii arata spre teatru

In acelasi registru, Mihaela Picu a tinut sa atraga atentia plenului CLM ca o atitudine asemanatoare cu cea pe care CJ o are fata de biblioteca a inceput sa manifeste si municipalitatea fata de teatru. De aceasta data, democrata s-a referit la faptul ca autoritatile le permit maxi-taxi-stilor sa astepte la coada pentru intrarea in statia din centru exact in fata teatrului, unde injura, asculta muzica - de provenienta "exotica" in general - la maxim si pur si simplu contrasteaza cu atmosfera pe care in general teatrul o impune: "Masinile obtureaza intrarea. Spatiul e unul al dezordinii si al vorbelor urite. Cumva vrem sa renuntam si la aceasta cladire si sa ii dam o destinatie mai banoasa si noi nu stiam?".
In ceea ce priveste votul consilierilor judeteni privind mutarea bibliotecii, amintim ca singurii care s-au opus au fost democratii Mario Da'Ros, Dan Mosescu, Anisoara Nedelcu, Adrian Dediu, Silviu Nisipeanu, Constantin Cimpoescu si Ionascu Negru. Pozitia acestora a fost sustinuta si de vicepresedintele CJ, membru PNTCD, Gheorghe Chiru si de colegul sau de partid, consilierul Teodor Smochina. In ciuda interventiei democratei Nedelcu, care a solicitat efectuarea unei expertize de catre o institutie specializata, care sa ateste faptul ca in actualul sediu cartile chiar sint in pericol asa cum se sustine, liberalii, social-democratii si PRM-istii au mers inainte cu votul si au mutat printr-o singura ridicare de mina biblioteca, din centru aproape de marginea orasului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii