Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii municipali: numai de bine despre înlocuitorul lui Fudulaiche

• membrii CLM Brăila i-au evaluat, recent, activitatea secretarului municipiului pe anul 2017, Ion Drăgan, cel care a venit pe post acum mai bine de 3 ani, după autosuspendarea şi apoi demisia lui Mircea Fudulaiche - celebru pentru cazul “Bulevardul Incompetenţilor” • fiecare reprezentant al partidelor politice din Consiliu a ţinut să laude prestaţia actualului secretar şi să îi dea calificativ maxim (cinci) • singurii care au avut câteva obiecţiuni au fost consilierii PNL, însă criticile s-au limitat la chestiuni mai mult formale

 

“Foarte bine” pe bandă rulantă pentru secretarul municipiului, Ion Drăgan, cel care a preluat fotoliul acum mai bine de 3 ani de la Mircea Fudulaiche, urmare a celebrului caz “Bulevardul Incompetenţilor” şi a demisiei funcţionarului. Rezultatul a fost obţinut la cea mai recentă şedinţă ordinară a CLM Brăila, când membrii forului au analizat şi evaluat activitatea lui Drăgan pe 2017. Consilierii municipali i-au acordat lui Drăgan acelaşi calificativ din noiembrie 2014 până în prezent, însă ca o noutate, de această dată fiecare reprezentant al partidelor din CLM a ţinut să îşi motiveze decizia. Ba mai mult, grupul consilierilor PNL a avut de făcut şi câteva critici la adresa secretarului, ce-i drept, mai mult formale.

Potrivit raportului proiectului de hotărâre, în urma evaluării performanţelor profesionale individuale, funcţionarului public i se acordă unul dintre următoarele calificative, pe baza notei finale: între 1,00 şi 2,00 (nesatisfăcător), între 1,01 şi 3,50 (satisfăcător), între 3,51 şi 4,50 (bine) şi între 4,51 şi 5,00 (foarte bine).

“Cu toate că sunt cel mai nou consilier municipal de până la venirea domnului profesor Neta (n.r. mandatul PSD-istului Marian Neta a fost validat tot în cadrul celei mai recente şedinţe CLM), aş dori să fac câteva observaţii legat de activitatea domnului secretar, cel puţin din punctul meu de vedere. În şedinţele la care am luat parte au fost de fiecare dată întârzieri la mapă. Într-un fel am înţeles lucrul ăsta dat fiind nivelul activităţii, dar totuşi ar trebui să ştim că toate proiectele trebuie să le avem, în conformitate cu Legea 215, cu cinci zile înainte de şedinţă. Însă ţinând cont că domnul Drăgan a fost foarte deschis la orice informaţie pe care am dorit să o avem noi consilierii, eu aş propune să îi votăm activitatea domnului secretar cu nota 5. De alfel, nota maximă”, a afirmat Adrian Tabarac, din partea grupului PNL.

O părere extrem de bună despre modul de lucru al lui Drăgan au afişat public şi PSD-iştii.

“Având în vedere activitatea desfăşurată de domnul secretar Drăgan, cu micile şi inerentele probleme care apar din cauza faptului că încă nu am reuşit să avem personalul propriu al CLM. Noi, consilierii PSD, credem că activitatea a fost bună şi că se poate încadra la calificativul «foarte bine»“, a subliniat Sorin Boşneag.

 

Numai «lapte şi miere» şi de la celelalte partide

Criticile liberalilor la adresa secretarului municipiului au atras de la sine o serie de ironii din partea celorlalţi consilieri. Un astfel de caz îi aparţine lui Dan Păun (ALDE), care deşi a dorit să le dea peste nas PNL-iştilor cu un comentariu ironic, exprimarea sa nu a fost printre cele mai fericite, lăsând impresia că nu a studiat sistemul de notare din cadrul proiectului de hotărâre.

“Dat fiind faptul că sunt la al doilea mandat şi am mai multă experienţă decât mai tânărul meu coleg antevorbitor (n.r. - Tabarac), care a propus o notă foarte mică...”, a declarat Păun, însă a fost întrerupt imediat de grupul consilierilor PNL care au subliniat că în realitate 5 era notă maximă în cazul de faţă. “Cinci, pe sistem rusesc! Aşa e legea”, au strigat liberalii. “Să îl lăsăm pe domnul consilier Păun să propună o notă mai mare. Vă rog, domnule consilier!”, a adăugat ironic şi PNL-istul Petrică Popa, preşedintele şedinţei. “Depinde pe ce sistem. Am crezut că ne îndepărtăm de sistemul rusesc. Dar dat fiind faptul că aprecieri am putut face prin calificative şi din punctul nostru de vedere (n.r. - al ALDE) domnul secretar a depus eforturi deosebite ca totul să meargă foarte bine. Propun şi eu calificativul «foarte bine»“, a conchis Păun.

O părere la fel de generoasă a afişat şi Adrian Traian din partea consilierilor PND, care a ţinut să puncteze că încă de la luarea în primire a postului l-a catalogat pe Drăgan drept “secretar de nota 10”, părere pe care şi-o menţine.

Şi consilierul municipal independent Lucian Căprariu i-a acordat un calificativ maxim, precizând că nota merge şi către aparatul din subordinea secretarului.

 

Dragomir, extrem de mulţumit de secretarul municipiului

Chiar dacă nu a acordat nicio notă secretarului, primarul Marian Dragomir a ţinut să facă de asemenea un comentariu pentru a-i mulţumi lui Ion Drăgan pentru orele petrecute peste program, astfel încât toate proiectele municipalităţii să prindă contur.

“Eu nu sunt atât de uşor de impresionat ca domnul Tabarac, dar în perioada aceasta în care am colaborat cu domnul secretar am descoperit de foarte multe ori ce înseamnă să te mobilizezi pe tine şi echipa proprie pentru ca atunci când este nevoie să reuşeşti într-un timp foarte scurt, să dai curs spre rezolvare tuturor problemelor. Indiferent de ora din zi sau din noapte. Şi aţi văzut că de multe ori primiţi materiale la ore foarte târzii, seara, pentru că domnul secretar şi echipa pe care o are nu ţin cont de program. Pentru a transmite cu maximă celeritate unele materiale, care, aşa cum spuneţi şi dumneavoastră vin mai târziu. Dar asta şi din cauza unor comunicări mai încete de la Finanţe, de la Ministere, lucruri care nu îi sunt imputabile domnului secretar. Eu nu pot să îi dau notă ca primar, doar consilierii o pot face, dar vreau să îl felicit pentru toată această activitate şi să îi doresc succes în viitor”, a declarat Dragomir.

Proiectul privind calificativul maxim pentru Drăgan a fost aprobat în unanimitate cu 26 voturi “pentru”. De la şedinţă a absentat motivat, consilierul PNL Raluca Bucur.

“Domnilor consilieri, domnule primar, vă mulţumesc foarte mult pentru aprecierea făcută, atât în numele meu cât şi al echipei. Al celor care sunt aici alături de noi acum, dar şi al celor care sunt la sediu şi nu se văd aici, în sală. Sperăm ca şi în 2018 activitatea noastră să fie cel puţin la acelaşi standard şi să ne îmbunătăţim toate acele elemente care încă mai necesită lucru”, a declarat la rândul său Drăgan.

Reamintim că acesta a devenit, iniţial, secretar interimar al municipiului în 2014, după ce Mircea Fudulaiche, cel care ocupase până atunci poziţia a fost implicat în mega-scandalul “Dorobanţi - Bulevardul Incompetenţilor”, şi care se autosuspendase. Ulterior, Fudulaiche a luat decizia de a demisiona, iar Drăgan şi-a continuat activitatea ca interimar, până pe 26 februarie 2015, când a ocupat definitiv postul.
Categorie articol: 

Comentarii