Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii locali au devenit mai responsabili

Ieri, la sediul Asociatiei Pro Democratia Club Braila (APD), a avut loc o conferinta de presa in cadrul careia au fost prezentate rezultatele monitorizarii sedintelor comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal (CLM). Actiunea de monitorizare s-a desfasurat in cadrul proiectului "Integritate in Administratia Publica Locala" finantat de Agentia pentru Dezvoltare Internationala a Statelor Unite, ce a fost implementat la nivelul a 10 localitati din Romania.
Astfel, in luna octombrie, membrii APD Braila au participat la sedintele celor 5 comisii de specialitate din cadrul CLM pentru a vedea cum se desfasoara activitatea celor care lucreaza in interesul cetatenului. Desi unii consilieri s-au prezentat tirziu la sedinta, altii nu au venit deloc, iar la unele sedinte nu s-au intocmit procese-verbale, coordonatorul de proiect din cadrul APD, Mariana Bitca, a precizat ca actiunea a avut efect, iar rezultatele sint multumitoare.
"La Comisia nr. 1, care este formata din 7 consilieri, au fost monitorizate 4 sedinte, prezenta consilierilor fiind de 89%. S-au intocmit doua procese-verbale si a fost citita ordinea de zi. La Comisia nr. 2, unde sint 5 consilieri, au fost monitorizate 3 sedinte, participarea a fost de 87% si s-au intocmit trei procese-verbale de sedinta. La Comisia nr. 3, formata din 5 consilieri, s-au monitorizat 2 sedinte, prezenta consilierilor a fost de 50% si s-a intocmit un singur proces-verbal. La Comisia nr. 4, formata din 5 consilieri, s-au monitorizat 3 sedinte, participarea fiind de 53% iar la Comisia nr. 5, s-au monitorizat 2 sedinte, prezenta consilierilor fiind de 40%. La ultimele doua comisii nu s-a intocmit nici un proces-verbal, nu s-a facut apel nominal si nici nu s-a citit ordinea de zi", a precizat Mariana Bitca. Membrii APD care au participat la sedintele pe comisii au precizat ca, in unele cazuri, nu au avut loc dezbateri ale proiectelor de hotarire ci fiecare consilier a facut studiu individual.
La rindul sau, consilierul local, Grigore Potec, a precizat ca volumul de informatii este foarte mare iar consilierii nu pot studia fiecare proiect de hotarire in parte, mai ales daca acesta este adaugat la mapa in ultimul moment si nu cu 10 zile inainte asa cum prevede legea.
Categorie articol: 

Comentarii