Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii liberali fac apel la colegii PSD-işti să accepte înfiinţarea centrelor de permanenţă

• Adrian Tabarac, consilier municipal PNL, a susţinut, ieri, că se aşteaptă ca scenariul amendamentelor respinse pe bandă rulantă la proiectul de buget să se repete şi în şedinţa de luni a CLM • acesta a făcut apel la consilierii municipali să accepte măcar câteva dintre proiectele importante, precum înfiinţarea a 6 centre de permanenţă în oraş

 

După ce le-au fost respinse toate amendamentele la proiectul de buget al Consiliului Judeţean, liberalii brăileni încearcă să obţină sprijin măcar pentru câteva dintre ideile propuse pentru anul acesta în municipiu. Plecând de la ideea că luni va avea loc şedinţa ordinară a CLM în care se va dezbate proiectul de buget pe anul 2018, consilierul municipal PNL Adrian Tabarac a făcut un apel la social-democraţi să nu respingă toate propunerile liberalilor în baza unei comenzi politice. Acesta a vorbit despre importanţa înfiinţării a 6 centre de permanenţă în oraş, pentru a se degreva Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

“Mă tem că ceea ce s-a întâmplat la Consiliul Judeţean se va întâmpla şi la Consiliul Local Municipal. Toate amendamentele PNL au fost respinse, cu toate că ele au fost gândite în urma unor analize, a unor discuţii cu diverşi oameni şi că reprezentau un plus pentru Brăila. Observaţi că PSD face numai ce a învăţat de sus de la preşedintele lor Liviu Dragnea, acţionează ca un partid stat şi ca o maşină de vot. Indiferent de impactul pe care l-ar avea aceste amendamente şi aceste investiţii la judeţ sau municipiu. Nu vreau să readuc în discuţie toate amendamentele, dar vreau să atrag atenţia asupra unuia dintre ele: crearea celor 6 centre de permanenţă. Dacă vor vota «împotrivă» doar că aşa decide partidul şi nu vor analiza beneficiile pe care le-ar putea aduce sistemului de sănătate înfiinţarea acestor centre de permanenţă, consider că este o mare iresponsabilitate din partea consilierilor PSD. Nu se gândesc la impactul pe care l-ar putea avea asupra Unităţii de Primiri Urgenţe, asupra cetăţenilor şi chiar şi asupra domniilor lor. Nu am venit acolo cu fel de fel de invenţii. Sunt lucruri de bun simţ”, a declarat Tabarac.

Acesta a ţinut să mai adauge că PNL-iştii nu insistă să aibă parte de glorie prin aceste proiecte, chiar nu au nimic împotrivă ca primarul să “taie panglicile”, dar îşi doresc ca Brăila să evolueze simţitor până în 2020.

“Mi-aş permite să îi spun domnului primar să ceară voie mai marilor colegi de partid - domnului Rotaru, domnului Simionescu, pe care îl are consilier - , să îl lase să accepte şi o parte dintre amendamentele PNL. Pentru că acestea nu sunt decât în beneficiul municipalităţii şi al fiecărui cetăţean în parte, inclusiv al dumnealor”, a conchis Tabarac.

Precizăm că şedinţa CLM Brăila în care se va dezbate bugetul municipiului pe anul 2018 va avea loc, luni, 19 februarie, la ora 10:00, în sala CUP “Dunărea”. PNL-iştii au lansat în spaţiul public 21 de amendamente pe care le vor propune la proiectul de buget.
Categorie articol: 

Comentarii