Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilierii judeţeni liberali îl atacă pe Dragomir

Supărare mare în rândul liberalilor brăileni după declaraţiile deputatului PSD Marian Dragomir în privinţa numărului mare de directori de instituţii publice care au sprijinul PNL. Consilierul judeţean Adrian Rădulescu a ţinut să îi dea o replică deputatului PSD-ist. Plecând de la afirmaţiile parlamentarului, conform cărora deputatul Alexandru Nazare a renunţat la poziţia de copreşedinte PNL Brăila în urma unei "lupte interne din PNL" pentru păstrarea puterii locale, Rădulescu i-a atras atenţia lui Dragomir că ar trebui să se desprindă de "vechile practici" ale partidului său şi să nu mai anunţe "adevăruri" privind alte formaţiuni politice. "Chiar dacă este o persoană tânără, observ că domnul Dragomir nu reuşeşte să se desprindă de «adevărul» trasat de partidul din care face parte. Felul în care oamenii au înţeles să sancţioneze acest «adevăr» al Partidului Social Democrat şi această cunoaştere a tuturor problemelor sociale, economice şi chiar politice ale altor partide, se pare că a rămas fără ecou în ceea ce-l priveşte pe d-l deputat. Astăzi discutăm de un singur Partid Naţional Liberal, iar în acest partid deciziile se iau prin votul majorităţii, spre deosebire de partidul din care dânsul face parte, unde deciziile le ia o singură persoană, fapt reclamat chiar de unii dintre membrii PSD", a declarat Rădulescu. Totodată, consilierul judeţean consideră că afirmaţiile făcute de către deputat nu reliefează altceva decât modul în care PSD-iştii înţeleg cum să trateze diferitele direcţii de deconcentrate. "Când vine vorba de banii publici pe care PNL-ul i-ar manevra şi i-ar dirija la Brăila, cred că suntem la categoria «hoţul strigă hoţii». Eu, sincer, să fi fost în locul d-lui Dragomir, aş fi evitat acest subiect, în condiţiile în care toate scandalurile de corupţie din judeţul nostru se leagă de numele colegilor săi de partid. Chiar dacă vrea să pară altceva, nu înseamnă că nu este sau că nu a fost promovat exact de oamenii pe ale căror obiceiuri le condamnă astăzi. Toate aceste discuţii despre deconcentrate nu fac altceva decât să scoată la iveală modul în care atât domnul deputat Dragomir, cât şi colegii săi înţeleg să trateze diferitele direcţii deconcentrate care trebuie să fie în slujba cetăţenilor, şi anume, ca pe nişte lucruri care pot fi tranzacţionate pentru a obţine avantaje politice", a mai completat liberalul.

"Depolitizarea direcţiilor publice ar trebui să funcţioneze şi la Brăila"

Mergând pe aceeaşi linie, Adrian Rădulescu a mai punctat că pentru a exista un echilibru iar instituţiile publice să lucreze cu adevărat pentru cetăţeni, depolitizarea reprezintă singura soluţie.
"Dar perspectivele, în condiţiile în care noua generaţie care a preluat conducerea PSD la nivel local a rămas cu aceleaşi metehne, sunt îndepărtate", a mai precizat sursa citată. Cât despre demisia lui Alexandru Nazare, consilierul a subliniat că lucrurile se vor clarifica în următoarea perioadă şi că toată lumea va înţelege că există un singur PNL. "În aceste condiţii, nu cred că este cazul să primim «sfaturi» de la cineva al cărui mentor este fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila", şi-a încheiat Rădulescu materialul de presă.

Cortez: "Nu a înţeles nimic din greşelile pe care le-a făcut şeful său de partid, Victor Ponta"

La rândul său, consilierul judeţean liberal Vasile Cortez a emis, ieri, un comunicat de presă pe aceeaşi temă, pentru a sublinia că liberalii nu deţin un număr atât de mare de directori de instituţii, aşa cum a dat de înţeles deputatul PSD-ist Marian Dragomir. "Am urmărit şi eu ultimele declaraţii referitoare la PNL Brăila, ale domnului deputat Marian Dragomir. Constat, cu părere de rău, că tânărul deputat brăilean nu a înţeles nimic din greşelile pe care le-a făcut şeful său de partid, Victor Ponta, pe care îl imită şi chiar încearcă să îl depăşească în minciuni. Ca secretar general al PNL Brăila, pot să spun opiniei publice că doar 4-5 nume din cele aproape 90 vehiculate de pesediştii brăileni, se regăsesc în baza de date a organizaţiei noastre", a declarat Cortez, fără însă a indica la ce directori face referire. Mai mult, liberalul a indicat faptul că Dragomir încearcă să păcălească opinia publică şi să inducă ideea că PSD Brăila nu s-ar afla la conducerea judeţului. "Îl cred pe domnul Dragomir că nu cunoaşte directorii din instituţiile deconcentrate, pentru că, în bunul obicei al PSD Brăila, numirile în funcţii la «partidul stat» erau făcute de mentorul său, Gheorghe Bunea Stancu, fără să îşi consulte colegii din partid. În ceea ce priveşte «afacerile cu statul», personal nu ştiu ca vreun coleg de-al meu, din PNL Brăila, să fie implicat în aşa ceva, dar dacă domnul Dragomir ştie, să dea exemple cu subiect şi predicat pentru a elimina orice confuzie", a conchis Cortez.

 
Categorie articol: 

Comentarii