Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilieri noi în CLM, după demisiile liberalilor Cătălin Hagiu şi Costel Bălan

• aceştia sunt Adrian Tabarac (30 ani) şi Constantin Sârbu (53 ani), ambii membri ai PNL • Tabarac este antreprenor şi face politică de 5 ani • Sârbu activează în domeniul IT de zeci de ani, iar în PNL s-a înscris în 1990

 

PNL i-a prezentat, ieri, în conferinţa de presă, pe cei doi membri care vor lua locul consilierilor locali demisionari Cătălin Hagiu şi Costel Bălan. Este vorba despre antreprenorul Adrian Tabarac, în vârstă de 30 ani, şi despre afaceristul Constantin Sârbu, în vârstă de 53 ani. Cei doi viitori consilieri locali au fost prezenţi la conferinţă şi au făcut câteva declaraţii.

Totodată, Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila, a anunţat că şefia Organizaţiei Municipale va fi preluată prin interimat de către Costel Bălan, aşa cum s-a stabilit în şedinţa de partid de luni seară. Bălan va veni în locul lui Hagiu, care a rămas un simplu membru de partid. “În locul celor doi colegi care au demisionat, vor urca alţi doi colegi. Este vorba despre Constantin Sârbu şi Adrian Tabarac, care sunt prezenţi astăzi (ieri – n.r.). În şedinţa de aseară (luni seară - n.r.), am luat decizia de a-l numi pe Costel Bălan coordonator şi preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale. Vom organiza alegeri în cel mai scurt timp, probabil 1-2 luni. Pe această cale, vreau să transmit că vom face opoziţie în continuare, vom avea iniţiative şi consilieri care nu vor mai absenta de la şedinţe”, a declarat Dănăilă.

Cuvântul a fost apoi luat de către Adrian Tabarac, un tânăr antreprenor brăilean  care a intrat în politică în urmă cu 5 ani. “Am 30 de ani, sunt născut, crescut şi educat în Brăila. Cred că a venit timpul ca generaţia tânără să fie mult mai vizibilă în politică, să nu mai facă doar activitatea de back-office. Vin cu un suflu nou, sunt deschis oricărei provocări. Vreau să fac opoziţie constructivă alături de colegii mei. Accept orice critică. Vreau să am o relaţie cât se poate de deschisă cu cetăţenii, pentru că m-am implicat în destule campanii. Totodată, organizaţia de tineret va suferi o «întinerire», dacă nu e forţat termenul, pentru că vor veni alegerile. Avem nevoie de «pepinieră», de oameni tineri cu viziuni noi, idei noi, de oameni cu experienţe din alte domenii. Sunt convins că domnul primar va avea în persoana mea un opozant cât se poate de ferm pe poziţii”, a spus Tabarac.

Celălalt liberal care va deveni consilier local, Constantin Sârbu, este membru de partid încă din 1990 şi activează în domeniul IT. Are deja un proiect schiţat pe care vrea să-l promoveze în Consiliul Local şi care, crede el, va fi benefic brăilenilor. Proiectul vizează fluidizarea traficului din municipiu, prin crearea posibilităţii de a traversa linia de tramvai care desparte cartierele Viziru şi Radu Negru, prin mai multe locuri. De asemenea, crearea unei noi artere moderne cu câte trei benzi pe sensul de mers este un alt obiectiv din proiect. “Am 53 ani, sunt căsătorit şi am 2 fete. Lucrez în industria IT din 1983, deci am aproape 35 ani experienţă. Am un proiect la care ţin şi pe care l-am pus în ziarul de campanie, iar acum este în dezbatere. Este vorba de aducerea liniei de tramvai la nivelul străzii şi construirea unui drum modern cu 3 benzi pe sens, pentru a oferi posibilitatea locuitorilor din cartierele Viziru şi Radu Negru să poată traversa linia de tramvai, fără a mai ocoli prin zone aglomerate. Am văzut că şi domnul primar s-a gândit la acest proiect, nu e nicio supărare, important e să se realizeze”, a declarat Sârbu.

Reamintim că liberalul Cătălin Hagiu şi-a dat demisia din funcţia de consilier local şi a renunţat la şefia Organizaţiei Municipale PNL pentru că îşi doreşte să se ocupe mai mult de afacerile sale. Rămâne în continuare membru de partid. Costel Bălan a renunţat la locul său din Consiliul Local pentru a prelua şefia organizaţiei municipale şi pentru a se ocupa mai mult de partid.
Categorie articol: 

Comentarii