Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consilier județean, nemulțumit de modul în care sunt tratați pacienții la spital

* este vorba despre liberalul Marian Sârbu, care a prezentat un caz în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CJ Brăila * acesta a subliniat că a fost informat cum un pacient suspect de cancer, care a ajuns în comă în timpul plimbărilor de acasă la spital, a fost eliberat de la UPU după ce și-a revenit, cu un banal diagnostic, fără vreun tratament * Sârbu i-a solicitat președintelui CJ Brăila să verifice dacă medicii procedează astfel, iar Francisk Chiriac a ținut să laude activitatea cadrelor medicale brăilene în lupta cu coronavirusul

 

 

 

Consilierul județean PNL Marian Sârbu a dorit să atragă atenția conducerii CJ Brăila că nu toți pacienții sunt tratați cu atenția cuvenită la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Acesta a profitat de moment și a ridicat subiectul la rubrica ”Alte probleme” a celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului. Sârbu a afirmat că a fost contactat de cineva care i-a povestit cum un pacient diagnosticat cu cancer pulmonar, care a ajuns chiar în comă, a fost plimbat de acasă la spital și eliberat în cele din urmă după revenirea din comă, doar cu un diagnostic, fără niciun fel de tratament. Sârbu i-a solicitat președintelui Consiliului Județean, Francisk Chiriac să verifice situația și să ia atitudine, dacă astfel de situații chiar se întâmplă în spital.

”Tot despre Spitalul Județean. Cineva m-a sunat și mi-a comunicat faptul că nu prea știe cum se face trierea urgențelor la spital. Adică la modul că o persoană a fost la Urgențe, apoi trimisă acasă. A intrat în comă, a ajuns din nou la spital, i s-a pus un diagnostic după ce și-a revenit, i s-a spus că ar avea cancer, după care a fost externat pur și simplu. Ideea este în felul următor: să verificați dacă într-adevăr așa se întâmplă. Pentru că dacă se întâmplă așa, avem o problemă! Un om ieșit din comă, externat de Spitalul Județean doar cu un diagnostic, fără tratament, fără nimic?! I se spune că are cancer la plămâni și atât?!”, a declarat Sârbu, revoltat.

Președintele CJ Brăila Francisk Chiriac a afirmat că nu este specialist și că nu poate să decidă modul în care cadrele medicale triază pacienții, deoarece aceștia știu mai bine ce au de făcut. Mai mult, Chiriac a ținut să laude medicii și personalul din spitalele brăilene pentru modul în care au tratat situația legată de virusul COVID-19, dovedind că sunt profesioniști, în ciuda criticilor primite de-a lungul timpului.

”Domnule consilier, tot ce înseamnă trierea urgențelor se face după un ordin al Ministerului Sănătății. Cei de la Unitatea de Primiri Urgențe știu ce au de făcut. Cum se triază pacienții, către ce compartimente sau secții ce trebuie să funcționeze în momentul în care respectivul pacient vine cu o anumită problemă sau i se pune un diagnostic direct de la punctul de triere. Pentru că sunt două aspecte: pacientul care vine cu Salvarea, intră direct în UPU. Pacientul care vine pe piciorușele lui, la UPU, intră în corpul de triaj. Nu sunt specialist. Nu pot să vă spun exact cum fac dumnealor datoria. Dar eu consider că până în momentul de față, tot corpul medical de la Spitalul Județean, atât de blamat de ani de zile, și-a făcut datoria pe deplin. Și iată că se văd rezultatele trierii, tratării corespunzătoare a tuturor pacienților. Nu numai a celor cu COVID-19, ci și a celorlalți în acest spital. Dovadă că avem foarte puțini pacienți, că s-au vindecat un număr destul de mare și că ținem situația sub control”, a declarat Chiriac.

Precizăm că liberalul Marian Sârbu l-a întrebat pe președintele CJ Brăila și când anume va sosi aparatul PCR pentru testele COVID-19, achiziționat de Consiliu, insistând ca Francisk Chiriac să îi prezinte o perspectivă în acest sens.

”În momentul acesta nu a venit. Acum, când stăm noi de vorbă. Dar poate să vină într-o oră, sau poate să vină în câteva zile. Ok?”, a conchis Chiriac.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii