Mergi la conţinutul principal

Consfătuire anuală a profesorilor de religie din Brăila şi Galaţi

• marţi, 22 septembrie, s-a desfăşurat, prin videoconferinţă, consfătuirea anuală a profesorilor de religie din Brăila şi Galaţi, prezidată de ÎPS Casian •au participat inspectorii şcolari de la disciplina Religie din cele două judeţe ale eparhiei pe ordinea de zi a consfătuirii s-au aflat aspecte privind principalele noutăţi ale curriculum-ului disciplinei Religie

 

În cea de-a doua săptămână a noului an şcolar, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat, prin videoconferinţă, de acum tradiţionala consfătuire anuală cu profesorii de religie din judeţele Brăila şi Galaţi.

Întrunirea online de astăzi (marţi, 22 septembrie - n.r.), prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala «Chesarie Păunescu» a Centrului Eparhial şi a reunit în faţa dispozitivelor electronice cei doi inspectori şcolari de la disciplina Religie, precum şi profesorii de Religie din cele două judeţe ale Eparhiei, Brăila şi Galaţi”, a precizat părintele consilier Rareş Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

În deschiderea evenimentului, ierarhul Dunării de Jos a susţinut o reflecţie teologică cu privire la formarea şi lucrarea misionară a profesorului de religie în şcoala românească actuală, evidenţiind necesitatea cunoaşterii şi implicării în multiplele activităţi pe care Biserica le desfăşoară în societate.

Pe ordinea de zi a consfătuirii s-au aflat aspecte privind principalele noutăţi ale curriculum-ului disciplinei Religie: planul cadru, programele analitice, manualele şi auxiliarele, strategii de dialog cu tinerii în noul an şcolar, încheierea de parteneriate educaţionale între parohii şi şcoli şi aplicarea acestora prin programe comune concrete.

Celelalte teme abordate au vizat o scurtă analiză retrospectivă a activităţii desfăşurate de profesorii de religie în anul şcolar 2019-2020.

“În cea de a doua parte a dezbaterilor, s-a realizat proiectarea activităţilor pentru anul şcolar 2020-2021 privind relaţia dintre Familie, Şcoală şi Biserică, priorităţile privind ora de religie, precum şi implicarea profesorilor de religie în parteneriatele educaţionale dintre parohii şi şcoli/licee şi programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod şi a legislaţiei civile în domeniu. Pe ordinea de zi s-au mai aflat aspecte privind utilizarea metodelor moderne de predare - învăţare - evaluare diferenţiate, în contextul actual din ţară”, a mai precizat părintele consilier.

La finalul consfătuirii, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi profesorii de religie din Brăila şi Galaţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro