Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Confruntarile din Fisia Gaza, soldate cu numeroase victime, continua in pofida apelurilor la calm

Confruntarile violente intre sustinatorii Fatah si cei ai formatiunii Hamas au continuat, duminica, in Fisia Gaza, numarul victimelor rezultate in urma a trei zile de confruntari ridicindu-se la 24, relateaza AFP.
Confruntarile, care au inceput joi seara, au continuat in pofida apelurilor pentru pace lansate in ultimele zile.
Patru palestinieni au fost ucisi in cursul noptii de simbata spre duminica.
Militanti inarmati din cadrul Hamas au atacat un imobil de locuinte din Beit Lahya, localitate situata inm nordul Fisiei Gaza, pentru a captura un militant Fatah. In cursul operatiunii, fiul militantului, in virsta de 11 ani, si un alt locatar, au fost ucisi, potrivit unor surse medicale.
In urma unui alt incident care s-a petrecut in aceeasi localitate, un membru Hamas a fost ucis iar un al doilea, grav ranit, a murit ulterior. Cei doi au fost victima unei mine pe care au detonat-o accidental in timp ce incercau s-o amplaseze in apropierea cartierului general al serviciilor de informatii palestiniene.
In total, 24 de persoane, in cea mai mare parte membre ale celor doua factiuni, au fost ucise iar alte 60 au fost ranite incepind de joi seara.
Ciocnirile cele mai violente au avut loc in apropierea sediului ecuritatii preventive, fidela presedintelui Mahmoud Abbas, liderul Fatah.
Potrivit unui responsabil din cadrul Securitatii preventive, membrii Hamas au lansat obuze de mortiera si rachete antitanc asupra sediului acestei forte fidele gruparii Fatah.
Premierul palestinian, membru al gruparii Hamas, a facut apel la calm, duminica.
"Reiteram din nou si din nou apelul nostru la adresa poporului palestinian: trebuie sa protejati unitatea nationala, sa faceti astfel incit sa primeze dialogul, limbajul ratiunii, retrageti armele de pe strazi si puneti capat volentelor", a declarat Ismail Haniyeh, cu ocazia reuniunii saptaminale a Cabinetului palestinian.
Papa Benedict al XVI-lea a lansat la rindul sau, duminica, un apel la "un veritabil dialog intre comunitati", cerind "incetarea cit mai curind cu putinta a violentelor din Fisia Gaza".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii