Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Confruntari intre politistii israelieni si musulmani, in mai multe zone din Orasul Vechi

Confruntari intre credinciosii musulmani si politia israeliana s-au produs, vineri, atit in imprejurimile moscheii al-Aqsa, cit si in mai multe zone din Orasul Vechi din Ierusalim, au declarat martori si surse din politie, citate de AFP.
Cele mai dure confruntari s-au desfasurat in imprejurimile moscheii al-Aqsa, politistii israelieni folosind grenade care produc zgomot precum si dispozitive lacrimogene pentru dispersarea credinciosilor care se pregateau sa protesteze dupa rugaciunea de vineri, potrivit surselor citate.
"Manifestarile au inceput la Muntele Templului (Esplanada Moscheilor-n.red.), iar politia a dispersat manifestantii", dupa rugaciunea traditionala de vineri, a declarat Micky Rosenfeld, purtator de cuvint al politiei.
"Politia utilizeaza grenade care produc zgomot si actioneaza cu prudenta pentru a dispersa manifestantii care striga Allah Akbar (Allah este mare) si arunca pietre", a adaugat acesta.
Mai multi martori au afirmat insa ca politia a utilizat grenade lacrimogene.
Confruntari au avut loc la mai multe intrari in Orasul Vechi din Ierusalim, intre musulmanii care au fost impiedicati de autoritatile israeliene sa intre pe Esplanada Moscheilor, au precizat sursele din cadrul politiei si martorii.
Politia israeliana a fost mobilizata la Ierusalim pentru a preveni eventualele tulburari pe Esplanada Moscheilor, in timpul rugaciunii de vineri, care a fost proclamata "zi de furie", in semn de protest fata de lucrarile israeliene de la lacasul sfint.
Cu aceasta ocazie, au fost prevazute manifestari si in teritoriile palestiniene si in alte localitati arabe din Israel, precum Nazaret.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii