Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conflictul dintre Taher si Copos, generat de un imprumut de 6,5 mil. euro netransformat in actiuni

Omul de afaceri Fathi Taher a oprit finantarea echipei si a intrat in conflict cu George Copos deoarece acesta nu a transformat in actiuni la FC Rapid un imprumut primit in calitate de persoana fizica in valoare de 6,5 milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul clubului rapidist.
Acesti bani sunt separati de cei aproximativ 7 milioane de euro cu care Taher a finantat activitatea clubului Rapid, incepind din luna aprilie. Imprumutul pe care Taher i l-a acordat lui Copos este de 6,5 milioane de euro, iar valoarea tranzactiei de vinzare-cumparare a celor 80 la suta din actiuni este de 12-13 milioane de euro, a declarat o persoana din cadrul clubului giulestean, sub protectia anonimatului.
"E vorba de un imprumut pe care Taher i l-a dat lui Copos si care trebuia transformat in actiuni. Copos avea nevoie in primavara de bani pentru blocul de locuinte de lux pe care il construieste in Dorobanti, linga restaurantul White Horse. Dar acel imprumut nu este in club acum. Copos a incasat jumatate din banii pentru cele 80 la suta din actiuni. Dar i-a incasat printr-un imprumut intre doua persoane fizice, el si Taher, care nu implica tranzactia cu clubul. Intelegerea era ca atunci cind Copos rezolva problema actelor de la club, care nu este inca rezolvata, atunci imprumutul acela dintre cele doua persoane fizice sa se transforme in actiuni", au afirmat sursele citate.
In momentul de fata, imprumutul nu a fost transformat in actiuni, pentru ca George Copos nu a rezolvat problema actelor, sustine sursa citata. "Nerezolvind problema actelor, Copos isi permite sa iasa in presa si sa spuna ca Taher nu i-a dat niciun ban pe actiuni. Asta pentru ca, teoretic vorbind, el chiar n-a primit bani pentru actiuni, el a primit un imprumut care e separat, intre doua persoane fizice. asta este tot scandalul. Copos spune ca n-a primit bani pentru actiuni, pentru ca n-a primit! Asta e smecheria lui", a explicat persoana din cadrul clubului Rapid.
Potrivit sursei citate, Taher a gresit ca a bagat bani la club fara sa faca un audit inainte si inca o eroare a iordanianului a fost faptul ca oamenii acestuia nu au putut controla managementul clubului: "Faptul ca managementul nu a fost nici o clipa al lui Taher este o prostie, aici nu are nici o vina Copos. Iar oamenii lui Taher nu puteau sa-i dea afara pe X sau Y, nefiind actionari. Taher a mers pe incredere. Sint cheltuieli care au fost facute in trecut si pe care Taher nu le stia. Acuma ajunge in presa ca Taher nu mai vrea sa bage bani la Rapid, dar nimeni nu vede ca Taher a dat pina acum 13 milioane, mai exact finantarea clubului si imprumutul de 6,5 milioane facut pe persoana fizica".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii