Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conferinta internationala privind incluziunea sociala

In perioada 30 -31 mai, directorul executiv al Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila, Veronica Macri, a participat la o conferinta internationala privind incluziunea sociala, cu tema "De la exemple de buna practica, la politici sociale - premisele unei societati incluzive". Evenimentul a avut loc la Brasov si a fost organizat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Comisia Europeana.
Principalele obiective ale reuniunii au fost dezvoltarea unui proces de invatare creativ prin organizarea unui forum pentru discutii, unde participantii pot sa-si impartaseasca din experientele personale; implicarea autoritatilor locale si a societatii civile in dezvoltarea, implementarea si evaluarea politicilor de incluziune sociala si promovarea dialogului dintre autoritatile locale, societatea civila si reprezentantii institutiilor guvernamentale, decidentii politici si alti actori relevanti in lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale. "Evenimentul se incadreaza in angajamentele pe care Romania si le-a asumat in procesul de integrare europeana in ceea ce priveste domeniul incluziunii sociale a grupurilor dezavantajate. In programul conferintei au fost prevazute realizarea de vizite la proiecte de succes dezvoltate in judetul Brasov, selectate in functie de temele ce au fost analizate in cadrul grupurilor de lucru. Astfel, participantii au avut ocazia sa constate cum se desfasoara activitati intr-un centru de zi si adapost de noapte pentru persoanele fara locuinta, in ateliere pentru adulti, intr-un centru pentru tinerii cu dizabilitati si un complex educational", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Intilnirea a reunit reprezentanti ai Comisiei Europene, Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, ministerelor, autoritatilor responsabile de politici sectoriale, autoritatilor judetene, ai structurilor deconcentrate ale ministerelor, universitatilor, precum si ai organizatiilor neguvernamentale. Conferinta a fost structurata pe 4 grupuri de lucru, ale caror discutii s-au axat pe integrarea sociala si drepturile sociale ale persoanelor fara adapost, grupurile vulnerabile si incluziunea pe piata muncii, evaluarea vocationala si training pentru persoanele cu dizabilitati si intarirea si dezvoltarea capacitatii autoritatilor locale in promovarea politicilor inter-sectoriale integrate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii