Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conferinţa naţională pentru medicii de familie, la a cincea ediţie

Ieri, la Teatrul "Maria Filotti", a avut loc deschiderea celei de-a cincea ediţii a Conferinţei Naţionale pentru medicii de familie, cu tema "Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală". Evenimentul este organizat de către Societatea Medicilor de Medicina Familiei/Medicina Generală Brăila împreună cu Fundaţia Ana Aslan International, reunind medici din toată ţara şi se va desfăşura în perioada 8-10 octombrie. În acest an va avea loc, pentru prima dată în cadrul conferinţei, o sesiune "Ana Aslan", fiind celebrată sâmbătă Ziua Ana Aslan. În deschiderea lucrărilor conferinţei, dr. Ileana Brânză, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Brăila, a mulţumit colegilor pentru participare şi oficialităţilor pentru sprijin şi a prezentat programul lucrărilor. "În aceste zile ne vom cunoaşte mai bine reuşitele, pentru că mediatizarea rezultatelor bune ale colegilor noştri dovedeşte că succesul este un ţel realizabil şi vom găsi soluţii comune problemelor, deoarece experienţa fiecăruia dintre noi este importantă, dar să nu ignorăm nici particularităţile de comunicare, atât între noi cât şi cu decidenţii sistemului, de la judeţ la judeţ", a declarat dr. Ileana Brânză, în cuvântul de deschidere. Sursa citată a remarcat că din cauza situaţiei politice actuale, caracterizată de instabilitate, unii dintre decidenţii sistemului sanitar care au fost invitaţi nu au putut fi prezenţi. Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a declarat că pe plan local se doreşte ca dictonul "Cel mai bun doctor de Brăila este trenul de Bucureşti" să nu mai aibă acelaşi impact ca până acum.

Conferinţa a început cu lucrarea expusă de dr. Daniela Bartoş, pe baza studiilor de caz, intitulată "Capcane diagnostice în tromboza venoasă profundă".
La organizarea evenimentului a contribuit o echipă din care fac parte dr. Viorica Naumov, dr. Daniela Măciucă, dr. Zoica Brăileanu, dr. Marcela Vasilescu, dr. Liliana Chiţanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii