Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conferinţă regională a medicilor de familie, la Brăila

*Teatrul “Maria Filotti” din municipiu a devenit “gazdă” pentru un eveniment ştiinţific devenit tradiţie la Brăila, şi anume Conferinţa Medicilor de Familie * în acest an, medicii de familie au dezbătut împreună cu doctori de specialitate teme din domeniul cardiologiei, diabetului şi bolilor de nutriţie, ginecologiei, geriatriei

 

Medicii de familie din ţară s-au întâlnit la Brăila, în perioada 11-13 octombrie 2018, la Conferinţa Regională “Medicina de familie – prima linie în asistenţa medicală”. Evenimentul ştiinţific, care a ajuns la ediţia a XIII-a şi despre care putem spune că este deja o tradiţie, s-a desfăşurat la Teatrul “Maria Filotti” din municipiu şi a fost organizat de Societatea Medicilor de Familie Brăila.

Temele propuse pentru această întâlnire au fost despre cardiologie, diabet şi boli de nutriţie, ginecologie, geriatrie. Medicii au discutat şi dezbătut problemele întâlnite pe parcursul activităţii şi au aflat lucruri noi unii de la alţii, ceea ce îi va ajuta pe viitor, în munca lor. De asemenea, printre lectorii prezenţi la eveniment s-au numărat şi medici de specialitate, cum ar fi medici cardiologi, urologi, diabetologi, medici psihiatri, etc.

Deschiderea oficială a avut loc joi, iar printre primele prezentări făcute de către medici se numără “Noile anticoagulante orale – ghid rapid pentru internist”, “Fibrilaţia atrială în practica medicului de familie”, “Sincopa la vârstnic – o provocare continuă!”. În a doua zi, cei prezenţi în sală au aflat mai multe informaţii despre tratamentul cancerului ovarian prin citoreducţie tumorală, despre hipertensiunea în sarcină, dar şi despre antibioticele în sarcină, printre altele. Cea de-a treia zi a fost destinată concluziilor, iar cele mai multe teme propuse au fost despre bolile care afectează în special vârstnicii.

Noutatea acestei ediţii a fost workshopul organizat pentru asistenţi, care s-a desfăşurat joi. Temele propuse au fost “Managementul HTA la gravidă, în cabinetul medicului de familie” şi “Antibioticele de la uz la abuz – rolul personalului medical”.

Participanţii au beneficiat de credite EMC, diploma fiind creditată de Colegiul Medicilor din România. Numele celor care au susţinut prezentări, dar şi temele complete dezbătute la conferinţă sunt disponibile pe site-ul SNMF Brăila http://medicidefamiliebraila.ro/program-workshop/
Categorie articol: 

Comentarii