Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conducerile FRF si LPF anunta ca nu se vor mai jigni reciproc

Conducerile executive si administrative ale FRF si LPF au anuntat luni, printr-un comunicat comun, ca au oprit declaratiile reciproc jignitoare, calomnioase sau acuzatoare, pentru a oferi un exmplu tuturor oficialilor din fotbalul rominesc, informeaza site-ul oficial al Federatiei romine de Fotbal.
In comunicat semnat de presedintele Federatiei Romine de Fotbal, Mircea Sandu si de presedintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, se precizeaza ca cele doua foruri isi propun asanarea climatului din fotbalul intern. "Acest demers ar fi trebuit sa inceapa mai demult, deoarece anumite declaratii nu si-au avut niciodata locul si rostul. Cit nu este prea tirziu si ca un semnal al deciziei de a asana climatul fotbalistic din tara noastra, atit prin puterea propriului exemplu, cit si prin prevederi regulamentare de maxima asprime, FRF si LPF au hotarit sa-si canalizeze eforturile in directia fireasca pentru moralitatea si fair-play-ul fotbalului rominesc", se arata in comunicatul citat.
Cele doua foruri vor intreprinde initiative legislative comune care vor avea ca obiectiv modernizarea infrastructurii fotbalistice din Rominia, imbunatatirea legislatiei sportive, astfel incit finantarea si sponsorizarea fotbalului si a sportului in general sa ofere facilitati de natura fiscala pentru persoanele interesate. De asemenea, FRF si LPF doresc sa lupte in continuare pentru combaterea huliganismului si a violentei verbale pe stadioane si in afara lor.
Totodata, FRF si LPF avertizeaza ca, in cazul in care vor exista abateri de la buna cuviinta, moralitate si fair-play, organismele jurisdictionale vor aplica, in baza regulamentelor sportive, cele mai dure sanctiuni. "(...) FRF si LPF adreseaza un apel tuturor conducatorilor, investitorilor, antrenorilor, jucatorilor, precum si celorlalte persoane implicate in fotbalul rominesc sa se concentreze exclusiv asupra muncii si menirii lor si sa contribuie, in acest mod, la atingerea tuturor obiectivelor propuse pentru imbunatatirea fotbalului in special si a sportului in general, deoarece rezultatele benefice pentru noi toti pot fi obtinute doar printr-un efort comun. (...) Atragem atentia ca, in cazul in care vor exista abateri de la buna cuviinta, moralitatea si fair-play-ul care trebuie sa caracterizeze fotbalul rominesc, organismele jurisdictionale vor aplica, in baza regulamentelor sportive, cele mai dure sanctiuni. De asemenea, intentionam sa purtam discutii cu autoritatile competente, astfel incit legislatia referitoare la comportamentul suporterilor pe stadioane sa prevada masuri dintre cele mai aspre impotriva celor care produc tulburari si violente.", se mentioneaza in comunicat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii