Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condoleezza Rice va semna miercuri acordul cu Polonia privind scutul antiracheta

Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, va semna miercuri cu omologul sau polonez un acord privind amplasarea scutului antiracheta in Polonia, a anuntat luni seful diplomatiei poloneze, Radoslaw Sikorski, citat de AFP.
Acordul va fi semnat "la Varsovia, miercuri", a declarat Sikorski intr-un interviu pentru cotidianul polonez Dziennik.
"Programul este pe cale de a fi stabilit, insa probabil ca premierul (polonez Donald Tusk) si secretarul de Stat vor prezenta o declaratie politica, iar ministrii vor semna acordul tehnic referitor la baza", a declarat Sikorski.
Rice confirmase duminica, la Washington, ca va semna in curind acordul la Varsovia.
"Voi merge in urmatoarele zile in Polonia pentru a semna un acord privind apararea antiracheta, dupa reuniunea NATO", a declarat ea, intr-un interviu acordat postului Fox News.
Incheiat joi, acordul polono-american prevede instalarea pe teritoriul polonez a unei baze care sa gazduiasca interceptoare de rachete balistice, in pofida nemultumirilor Moscovei.
Ministrii de Externe din cele 26 de state membre NATO vor participa marti, la Bruxelles, la o reuniune extraordinara pe tema Rusiei.
In plina criza georgiana, Polonia si-a asumat riscul de a irita si mai mult Rusia, anuntindu-si acordul pentru instalarea scutului antiracheta, la mai putin de o saptamina de la inceputul operatiunilor militare ruse in Georgia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii