Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In conditiile actuale, votul uninominal nu aduce nici un avantaj

Presedintele PIN, deputatul Cosmin Gusa, a declarat, ieri, la Braila, ca in conditii normale, votul uninominal ar putea aduce un mare avantaj alegatorilor, care ar avea posibilitatea de a sti pe cine voteaza. Totusi, avind in vedere situatia actuala din Romania, Gusa a subliniat ca daca s-ar introduce votul uninominal, in Parlament ar intra numai fostii politicieni, care sint cunoscuti, sau reprezentanti ai unor oligarhi, care au bani sa sustina campaniile electorale.
"Votul uninominal este o solutie buna, dar peste citiva ani, nu acum. Astazi ar insemna doua lucruri. In primul rind, intrarea din nou in Parlament, in Consiliile locale si judetene, a politicienilor cu notorietate, si care nu sint deloc iubiti de cetateni. A doua varianta este intrarea unor cohorte ale oligarhilor, care vor lua tot felul de anonimi, si le vor finanta campaniile. Cine are zeci de mii de euro pentru televiziuni, radiouri, ziare? Oligarhii, care vor investi. Unul mai bogat o sa bage 10 milioane de euro si o sa aiba 50 de parlamentari, altul 5 milioane de euro si o sa aiba doar 10 - 15 parlamentari", a declarat Cosmin Gusa. El spune ca, in aceste conditii, tinerii sau oamenii de buna credinta, nu vor avea nici o sansa de a fi votati, pentru ca nu sint cunoscuti de populatie si nu au bani pentru a se face cunoscuti.
"Ca sa te faci cunoscut, trebuie sa ai bani. In ceea ce ma priveste, nu am emotii ca nu voi fi ales, dar am emotii in legatura cu colegii mei, care nu sint cunoscuti si care pot intra in Parlament, doar pe lista, la ora actuala" a mai spus Cosmin Gusa.
Categorie articol: 

Comentarii