Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat pentru conducere fără permis

• Sterică F., în vârstă de 29 de ani, a primit o pedeapsă de 6 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei

 

Judecătoria Brăila l-a condamnat, zilele trecute, pe inculpatul Sterică F., în vârstă de 29 de ani, cu antecedente penale, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pentru sâvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Sentinţa a rămas definitivă întrucât părţile implicate nu au declarat apel.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în noaptea de 15/16 decembrie 2015, ora 00:30, o patrulă din cadrul Serviciului Rutier, aflată în exercitarea atribuţiilor de supraveghere şi control trafic pe raza municipiului, a oprit autoturismul Audi care circula pe Calea Călăraşilor, dinspre Barieră înspre Strada Celulozei.

La volanul autoturismului se afla inculpatul Sterică F., care a declarat că nu are permisul de conducere asupra sa.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a poliţiei, s-a constatat că, de fapt, inculpatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule în perioada 4 noiembrie 2015 – 1 februarie 2016. Brăileanul fusese sancţionat contravenţional pe 19 octombrie 2015, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată, precizează anchetatorii, la data de 1 septembrie 2015, inculpatului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Cu această ocazie, i-a fost reţinut permisul de conducere şi i s-a eliberat o dovadă înlocuitoare a cărei valabilitate a fost prelungită pe parcursul cercetărilor, cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii