Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Condamnat la 11 ani de puscarie, pentru tentativa de omor

Instanta de fond a Tribunalului Braila l-a condamnat pe recidivistul Mihai Lefter, in virsta de 31 de ani, individ cu o "coada" de 1.250 de zile, la o pedeapsa rezultanta de 11 ani de inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor calificat (art. 20 - 174-175 Cod Penal). Macelar de meserie, Lefter a mai fost condamnat, in trecut, pentru viol, furt si tilharie. Potrivit Parchetului Braila, inculpatul l-a injunghiat pe Laurentiu Nistor, in plina strada, la instigarea unui amic de-al sau, Angelin Daniel Agachi. Agachi se sustrage de la cercetari, motiv pentru care procurorul Gheorghe Constantinoiu a dispus disjungerea cauzei, invinuitul urmind a fi dat in urmarire. "Neamtu" s-a sustras, de asemenea, un timp, urmaririi penale, pe numele lui fiind emis mandat de arestare in lipsa. Ulterior, s-a predat Politiei.
Practic, conflictul dintre Mihai Lefter si Laurentiu Nistor, victima, s-a declansat din cauza unei fete de 20 de ani. Marcela Iulia U., - spun anchetatorii -, a trait in concubinaj cu Angelin Daniel Agachi, insa, dupa doar cinci luni, cei doi s-au despartit, din pricina "comportamentului agresiv" al barbatului. Acest lucru se intimpla anul trecut. La inceputul acestui an, tinara si-a facut un nou prieten, pe Iulian Voicila. Din acel moment, precizeaza acuzarea, Agachi a inceput s-o ameninte pe fosta concubina cu moartea, inclusiv prin telefon. De frica, Marcela si-a schimbat numarul de telefon, dar respectivul l-a aflat pe cel nou si a continuat sa profereze amenintari.
Asa s-a intimplat in ziua de 12 mai 2005. Angelin Daniel Agachi a sunat-o pe tinara si a amenintat-o cu moartea. Aflat in vizita la Marcela, Iulian Voicila i-a transmis agresorului, prin intermediul telefonului, s-o lase in pace. Drept raspuns, fostul concubin l-a amenintat si cu moartea. Seara, Iulian a iesit la o plimbare cu masina, impreuna cu prietena. In jurul orei 23.00, cei doi s-au decis sa se intoarca acasa, Marcela fiind locatar pe strada Belvedere. De frica lui Agachi, i-au luat cu ei in autoturism pe Laurentiu Nistor si Bogdan Atanase, doi prieteni. Temerile celor doi iubiti s-au dovedit indreptatite. Potrivit reprezentantilor acuzarii, la intersectia strazii Oituz cu Gradinii Publice, masina in care se afla fata s-a intersectat cu un taxi in care se aflau fostul iubit si alti doi indivizi pusi pe harta. Imediat s-a declansat incaierarea. Instigat de Agachi, Lefter zis "Neamtu" a pus mina pe o sabie, gata sa-l spintece pe Iulian Voicila. Iulian a reusit sa fuga, dar Laurentiu Nistor a primit mai multe lovituri in spate, prabusindu-se mai apoi pe trotuar.
Dupa ce-au facut zob geamurile masinii lui Voicila, atacatorii au parasit in graba zona. Desi ranit grav, Nistor a reusit sa se tirasca pina la benzinaria de linga Gradina Mare, ca sa ceara ajutor. De acolo, a fost transportat la spital cu o ambulanta, concomitent fiind alertate mai multe echipaje de Politie. Victima a avut nevoie de 25 de zile medicale, cu punerea in primejdie a vietii, insa medicii chirurgi au reusit sa-l salveze. Ulterior, au fost identificati si autorii agresiunii. Anchetatorilor le-a fost destul de greu sa reconstituie filmul atacului de pe strada Gradinii Publice, pentru ca toti cei implicati au dat declaratii contradictorii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii